SUA: În pofida respectării regulilor sanitare, petrecerea de ziua lui Obama suscită critici - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2041vineri 17 sep 2021

SUA: În pofida respectării regulilor sanitare, petrecerea de ziua lui Obama suscită critici

de DP Marţi, 3 august 2021, 6:33
- a A+
Imagine
Chiar dacă intenţionează să serbeze împlinirea a 60 de ani respectând toate directivele sanitare în vigoare, fostul preşedinte Barack Obama şi-a atras critici - în principal venite din tabăra republicană - într-un context de resurgenţă a cazurilor din cauza variantei Delta, notează AFP și Agerpres.


Petrecerea lui Barack Obama, născut pe 4 august, urmează să aibă loc în acest weekend pe insula exclusivistă Martha's Vineyard, respectând directivele Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite, potrivit unor surse anonime citate de presa americană.

Toţi invitaţii vor trebui să fie vaccinaţi şi să fie testaţi negativ, au afirmat sursele. Evenimentul va avea loc în aer liber şi un "coordonator COVID-19", al cărui rol exact nu a fost precizat, va fi la faţa locului.

În plus, Martha's Vineyard, situată în statul Massachusetts, prezenta luni, potrivit datelor CDC, doar un nivel moderat de transmitere a coronavirusului, care nu declanşează activarea unor noi recomandări ale autorităţilor sanitare, şi anume purtarea măştii în interior chiar şi pentru persoanele vaccinate.

Congresmanul republican Jim Jordan, un fidel al lui Donald Trump, l-a ironizat totuşi pe Twitter, afirmând că democraţii, "dacă ar fi petrecerea aniversară a preşedintelui Trump", ar denunţa un "periculos eveniment super-propagator" şi ar concluziona că organizatorii unei astfel de adunări "ucid oameni".

"Există vreo excepţie pentru petrecerile la care participă vedetele liberale bogate?", s-a întrebat şefa Partidului Republican, Ronna McDaniel.

"Democraţii îi vor impune lui Obama ca să le ceară tuturor invitaţilor lui să poarte mască?", a supralicitat Lance Gooden, un alt congresman republican.

"Fostul preşedinte, care sprijină vaccinarea şi respectarea indicaţiilor experţilor în sănătate publică, îşi aplică aceste reguli cu siguranţă şi lui", a afirmat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, subliniind măsurile de precauţie luate.

Actualul preşedinte, Joe Biden, nu este prevăzut să participe.

Administraţia Donald Trump a fost în repetate rânduri în centrul atenţiei media după organizarea unor evenimente fără mască la Casa Albă sau la ministere ori după mitinguri de campanie desfăşurate uneori la apogeul pandemiei şi înainte de autorizarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

O ceremonie în onoarea judecătoarei Amy Coney Barrett, numită de preşedintele republican la Curtea Supremă, a fost suspectată în mod deosebit că ar fi dus la contaminarea a peste zece persoane, printre care Donald Trump însuşi.


2199 de afisariRidicol
troncota [utilizator], Marţi, 3 august 2021, 9:16
+10/12
Comenteaza niste plesoieni americani precum acest penibil Jordan de la pesedeul american partidul republican, care a devenit un cult in jurul lui Trump.

Un cult al mortii care a ridiculizat Covid, a incurajat nepurtarea mastii si nevaccinarea. Cei mai multi nevaccinati sunt republicani. Sub regimul Trump au murit 500.000 de oameni. The "pro-life party"....
Poti sa detaliezi
idealogul [utilizator], Marţi, 3 august 2021, 11:48
+1/1
Care e problema ta cu postarea lui DegL?
Cat timp a fost Trump presedinte toate posturile de televiziune democratea avea NON-STOP pe buriera o banda cu numarul mortilor de covid.
Cum a venit Biden la presedentie burtiera a disparut instant de peste tot.
Ca prin magie, parca ar fi fost o conspiratie.
Poti explica de ce nu este ipocrizie ca am inteles ca te lauzi te tine insuti ca iti merge mansarda?
inca 3 comentarii comenteaza