Gheorghiţă: E clar că avem o tendinţă de creştere a numărului de cazuri de COVID; sperăm să fie una lentă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD miercuri 22 sep 2021

Gheorghiţă: E clar că avem o tendinţă de creştere a numărului de cazuri de COVID; sperăm să fie una lentă

de DP Sâmbătă, 24 iulie 2021, 11:12
- a A+
Imagine
Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a afirmat sâmbătă, la Cluj, că aproape 90% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doză de vaccin, scrie Agerpres.


"Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză. Tocmai de aceea în momentul acesta este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Este soluţia sigură, soluţia eficientă prin care noi putem să ne controlăm situaţia epidemiologică la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional. În condiţiile în care nu vom avea o rată crescută de imunizare în rândul populaţiei, evident că riscăm să avem o creştere importantă a numărului de cazuri, a mai adăugat el.

El a precizat că în România există în continuare un număr mare de persoane care nu au primit nicio doză de vaccin şi îi îndeamnă pe tineri să sprijine populaţia vulnerabilă.

"Avem în continuare un număr mare care încă nu s-a vaccinat. Este momentul ca cei tineri să sprijine populaţia vulnerabilă, să îi aducem la vaccinare, să îi programăm şi să putem în felul acesta să ne protejăm mai bine pentru perioada următoare. Este clar că în România avem o tendinţă la acest moment de creştere a numărului de cazuri. Sperăm ca această creştere să fie una lentă, să nu fie exponenţială şi să putem să ne adaptăm încât să nu existe o presiune crescută asupra sistemului de sănătate", a mai spus preşedintele CNCAV.

Dr. Valeriu Gheorghiţă şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au vizitat sâmbătă centrul de vaccinare care funcţionează la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă".


2535 de afisariE momentul
Luk [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 12:24
+6/24
E momentul sa vaccinati populatia vulnerabila, nu tinerii.
corect
c2 [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 13:43
+6/22
in loc sa caute sa vaccineze vulnerabilii ei insista ca prostii cu vaccinarea generala

sunt atat de prosti/mincinosi incat ignora faptul EVIDENT ca un tanar sanatos de 25 ani nu are nici cea mai mica problema cu Covid-ul

statul/societatea ar putea sa ofere un consult medical gratuit (+ teste) pentru cei vulnerabili care se vaccineaza
inca 20 de comentarii comenteaza