Noi discuții între Moscova și Washington pentru stabilizarea relației dintre ele - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021

Noi discuții între Moscova și Washington pentru stabilizarea relației dintre ele

de Ionut Baias Sâmbătă, 24 iulie 2021, 0:55
- a A+
Imagine
Statele Unite și Rusia vor purta discuții la nivel înalt săptămâna viitoare, pentru a doua oară în două luni, pentru a-și stabiliza relația tensionată, potrivit AFP.


Dialogul, menționat "privind stabilitatea strategică" și organizat la summitul din 16 iunie între președintele SUA Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin la Geneva, va avea loc miercuri în același oraș, a declarat Departamentul de Stat.

"Prin acest dialog, încercăm să punem bazele viitoarelor măsuri de control al armelor și de reducere a riscurilor", a spus el într-un comunicat.

Delegația SUA va fi condusă de asistentul secretar de stat Wendy Sherman și o va include pe Bonnie Jenkins, confirmată recent ca subsecretar de stat pentru controlul armelor.

Întâlnirea are loc pe fondul tensiunilor pe mai multe fronturi dintre cele două națiuni, Statele Unite amenințând Moscova să ia măsuri dacă Rusia nu pune capăt valului de atacuri cibernetice care, potrivit autorităților americane, provin în mare parte de pe teritoriul său.

Rusia neagă orice responsabilitate, dar Putin a lăudat eforturile lui Biden de a face relația mai previzibilă.

Prin anunțarea instituirii acestui dialog, cei doi șefi de stat au subliniat că, chiar și în plin război rece, Moscova și Washington vorbeau între ele pentru a evita ceea ce este mai rău.

Wendy Sherman se va întâlni cu rușii la câteva zile după ce a condus o misiune similară în China menită, conform Departamentului de Stat, să se asigure că există "garanții" în relațiile din ce în ce mai ostile dintre Statele Unite și Beijing.


1449 de afisariNiciun comentariu
comenteaza