Ciocniri între poliţişti şi protestatari la Atena, la o manifestaţie împotriva vaccinării. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Ciocniri între poliţişti şi protestatari la Atena, la o manifestaţie împotriva vaccinării. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

de I.B. Miercuri, 21 iulie 2021, 23:17
- a A+
Imagine
Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, la un protest faţă de vaccinarea împotriva coronavirusului, miercuri, la Atena, relatează Reuters.


Aproximativ 3.000 de manifestanți s-au adunat miercuri în Grecia, inclusiv 2.000 în Salonic, al doilea oraș al țării, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor și a personalului căminelor de îngrijire medicală, a spus poliția, potrivit AFP.

În ajunul votului în parlament al unui decret care impune vaccinarea împotriva coronavirusului obligatorie pentru îngrijitorii și angajații caselor de bătrâni, manifestanții (inclusiv 1.000 în centrul Atenei) au fluturat semnele "nu vaccinării obligatorii", "libertate", dar și mari Crucile ortodoxe și steagurile grecești, a remarcat un fotograf AFP.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a anunțat obligația ca acest personal să fie vaccinat, cu condiția de a fi pus în concediu medical.
Angajații la domiciliu trebuie să fie vaccinați până la 16 august, iar îngrijitorii până la 1 septembrie.

Guvernul elen a decis să ia măsuri pentru a încuraja cât mai multe persoane posibil să se vaccineze în fața răspândirii variantei Delta a coronavirusului, în timp ce 99% dintre pacienții intubați în spitale sunt persoane nevaccinate.

Peste 4,6 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populație de 10,7 milioane.

Dar răspândirea variantei Delta în țară este îngrijorătoare. În doar două săptămâni, numărul cazurilor a crescut de la 800 la 3.000 pe zi.


1672 de afisari"Idioti din ....
gigiN [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 6:42
0/6
....toate tarile,uniti-va!"
Deja nu mai e comunism versus capitalism
MTG [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 11:54
0/4
S-a ajuns la vaccin si contravaccin. Dezbina si cucereste-i. In timpul asta sforarii rad, se plimba cu rachetele, yachturile, fraierii se cearta...
inca 1 comentariu comenteaza