VIDEO Rusia și-a dezvăluit noul avion stealth Suhoi-75 "Șah Mat" care să concureze cu F-35-ul american - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

VIDEO Rusia și-a dezvăluit noul avion stealth Suhoi-75 "Șah Mat" care să concureze cu F-35-ul american

de S.J. Miercuri, 21 iulie 2021, 16:43
- a A+
Imagine
Rusia și-a dezvăluit marți noul avion stealth de luptă Suhoi-75 care poate lovi 6 ținte simultan și pe care l-a proiectat să concureze cu avionul american F-35, anunță Moscow Times .


Poreclit "Șah Mat", avionul i-a fost arătat înainte de prezentarea oficială președintelui Vladimir Putin care s-ar fi declarat "mulțumit" de acesta.

Primele informații despre avionul cu reacție au apărut în luna mai a anului trecut însă detaliile ulterioare despre acesta au fost extrem de puține, videoclipul oficial de lansare a acestuia afirmând că a fost dezvoltat în "timp record".

S-75 a fost dezvoltat de compania de tehnologie din domeniul apărării Rostec și compania controlată de stat United Aircraft Corporation.

"Sarcina noastră este ca acest avion să fie oferit în masă clienților începând cu 2026", a declarat Yuri Slyusar, directorul general al United Aircraft Corporation.Rostec descrie "Șah Mat"-ul ca fiind un avion cu reacție de a cincea generație cu un singur motor ușor care încorporează "soluții inovatoare" printre care și inteligența artificială.

S-75 poate ataca 6 ținte simultan pe uscat, apă sau în aer "chiar și în condițiile unor interferențe electronice puternice", mai susține Rostec.

Acesta va avea un preț de vânzare situat între 25 și 30 de milioane de dolari și va putea transporta și lansa drone în timpul zborului.

Slyusar afirmă că se așteaptă la aproape 300 de comenzi în următorii 15 ani în special din Orientul Mijlociu, Asia, America Latină pentru un preț "de 7 ori mai mic" decât cel al F-35-ului american.

Producătorii ruși au anunțat de asemenea că lucrează și la o versiune cu auto-pilot.

Vladimir Putin a făcut din investițiile în armată și echipamente militare una dintre prioritățile sale în decursul celor două decenii de când se află la conducerea țării.

Tot marți, Rusia a anunțat că și-a testat cu succes noul său sistem de apărare antiaeriană S-500 , succesorul sistemului S-400 care a declanșat un scandal diplomatic între Turcia și SUA după ce Ankara l-a achiziționat în pofida faptului că este membră NATO.

Luni, oficialii militari ruși au dezvăluit de asemenea că au testat cu succes noua rachetă hipersonică de croazieră Zircon , parte a arsenalului de noi arme de ultimă generație despre care Moscova afirmă că sunt "invincibile".


12779 de afisariO sa zboare
Overdose [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 17:24
+27/45
si tinicheaua asta cum a rulat si T14 Armata in Piata Rosie. Sa nu uitam ca rusii sunt faimosi pentru calitatea deosebita a produselor, enumerand cateva precum.......aaaaaaaa.......mmmmmmm.......stati asa ca acum zic.....aaaaaaaaa....... sa ma bata mama daca stiu vreunul!
Bancuri
un domn [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 17:07
+24/40
Bancuri
inca 53 de comentarii comenteaza