Mihăilă: Medicii nevaccinaţi vor fi testaţi periodic, dacă incidenţa Covid-19 creşte / Costurile, suportate de cei testaţi - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2041vineri 17 sep 2021

Mihăilă: Medicii nevaccinaţi vor fi testaţi periodic, dacă incidenţa Covid-19 creşte / Costurile, suportate de cei testaţi

de V.M. Luni, 19 iulie 2021, 1:01
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunţă că, dacă incidenţa cazurilor de Covid-19 va creşte peste anumite limite, instituţia pe care o conduce va propune testarea periodică a personalului medical şi medico-sanitar nevaccinat, costurile urmând să fie suportate de cei testaţi, scrie Agerpres.


"Vom veni cu o propunere, cel mai probabil, prin care personalul medical şi medico-sanitar nevaccinat să se testeze periodic tocmai pentru a asigura securitatea pacienţilor cu care vin în contact. Dar acest lucru se va întâmpla doar dacă se depăşesc anumite incidenţe ale infecţiei cu Covid. Evident că acum, pe cifrele acestea atât de joase, circulaţia virusului nu susţine un astfel de scenariu", a declarat ministrul, duminică seară, la Digi 24.

Mihăilă a precizat că, în acest moment, potrivit metodologiei INSP, pragul de incidenţă e de 1,5 la mie.

Potrivit demnitarului, costurile testării nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate.

"Testare rapidă sau testare PCR cu o anumită frecvenţă pe care o decid specialiştii, cei de la INSP. Doar cadrele medicale nevaccinate. (...) Costurile nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate, în principiu costurile ar trebui să fie responsabilitatea persoanei care e nevaccinată", a arătat Ioana Mihăilă.

Ea a explicat că anumite categorii profesionale trebuie să se gândească la persoanele cu care intră în contact, chiar dacă vaccinarea este opţională.

"Vaccinarea e opţională, e bine să rămână la latitudinea fiecăruia dintre noi dacă ne vaccinăm sau nu, dar cred că pentru anumite categorii profesionale, cum este de exemplu personalul medical, e important să ne gândim şi la persoanele cu care acest personal medical vine în contact, adică în general cu pacienţi vulnerabili, cu boli cronice, cu o sumedenie de alte afecţiuni şi atunci e important să fim responsabili. În general, atunci când alegem să ne vaccinăm, trebuie să înţelegem că e o responsabilitate faţă de sănătatea noastră, dar e o mare responsabilitate şi pentru sănătatea celor de lângă noi şi atunci cred că e responsabil din partea personalului medical să nu-i pună în pericol pe cei cu care vin în contact", a opinat ministrul.6190 de afisariCe se intampla cu cei care au contraindicatii?
MTG [utilizator], Luni, 19 iulie 2021, 8:28
+7/21
Li se face virusul, si se asteapta sa se vada daca vor crapa, sau li se va face in continuare testul? Ca nazistii nostri au mintea cam scurta si perspectiva unei rame....
Pai sunt de deja zeci de studii
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Luni, 19 iulie 2021, 8:27
+6/20
in acest sens, centralizate pe site-ul OMS.

Peste 20 de studii pe 700.000 subiecti care arata ca reinfectarea apare la 0,1% - 5% dintre cei care au avut si testele pcr si testele de anticorpi pozitive, indiferent de severitate, chiar si asimptomatici. Dintre cei reinfectati cativa cu simptome medii, niciun caz sever niciun deces.

Uite aici un studiu din iunie 2021, realizat pe rezidenti ai caminelor de batrani si personalul ce ii deserveste, in toate regiunile din Anglia: 682 batrani si 1429 angajati.

2% reinfectare in 10 luni, niciun caz grav, doar simptome usoare. Adica 14 persoane din cei 228 batrani si 408 angajati testati pozitiv la anticorpi anti-s si anti-n la inceputul studiului. Rata de infectare intre cei cu test negativ de anticorpi de 20%.

Niciuna din persoanele implicate in studiu nu a fost vaccinata. Cei vaccinati intre timp au parasit grupul de studiu.

https://search.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/resource/en/covidwho-1253815

Un alt studiu publicat de N Kojima, A Roshani, M Brobeck, A Baca, JD Klausner pe data de 03.07.2021
Grup 1: neinfectati, nevaccinati, Grup 2: infectati anterior nevaccinati, Grup 3 vaccinati....Total 5500 persoane.
Incidenta infectarilor pe perioada derularii studiului.
25,6 / 100 grup 1,
0 / 100 grup 2
1,6 / 100 grup 3.

Imunitate pe viata datorita memoriei sistemului imunitar prin celulele tip B, studiu condus de Ali Ellebedy , imunolog la Facultatea de Medicină a Universității din Washington - articol publicat si pe Hotnews.

Inca o data, gasiti nenumarate studii care arata ca reinfectarea este rara si ca daca sa intampla nu este nimic grav. Nu exista nici macar un studiu care sa afirme contrariul.

Referitor la coronoavirusul SARS 1 - 18 ani de imunitate & countng.

Oare Federatiile din sanatate nu pot sa ii atace in instanta pentu discriminare si raspandire de zvonuri false????
inca 56 de comentarii comenteaza