Dan Barna: Acest subiect al pensiilor speciale trebuie abordat şi soluţionat / Nu mai este un subiect care poate fi ţinut sub preş la nesfârşit - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2171miercuri 22 sep 2021

Dan Barna: Acest subiect al pensiilor speciale trebuie abordat şi soluţionat / Nu mai este un subiect care poate fi ţinut sub preş la nesfârşit

de I.B. Miercuri, 23 iunie 2021, 22:06
- a A+
Imagine
Vicepremierul Dan Barna a afirmat miercuri seară la Digi 24 că subiectul pensiilor speciale trebuie abordat şi soluţionat, întrucât "nu mai este un subiect care poate fi ţinut sub preş la nesfârşit". În contextul în care poziţia coaliţiei este clară pentru eliminarea pensiilor speciale, Barna afirmă că părerea personală a candidatului pentru funcţia de Avocat al Poporului despre acest subiect este "secundară", potrivit News.


Dan Barna a fost întrebat, miercuri seară, la Digi 24, despre candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului, beneficiar de pensie specială şi a afirmat: "Poziţia USR PUS în această coaliţie şi a coaliţiei în ansamblu este că acest subiect al pensiilor speciale trebuie abordat şi soluţionat (...) Poziţia individuală a propunerii pentru Avocatul Poporului (...) e secundară. În contextul poziţiei clare a coaliţiei, poziţia inividuală a persoanei respective este secundară. Dincolo de părerea domniei sale, subiectul este foarte clar şi poziţia coaliţiei, a USR PLUS este că subiectul pensiilor seciale treuoe soluţioat şi tratat în această toamnă, cel mai târziu începutul anului viitor".

Dan Barna afirmă că "nu mai este un subiect care poate fi ţinut sub preş la nesfârşit".

Ce spune despre părerea lui Fabian Gyula, candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului, despre pensiile specialeÎntrebat dacă crede că Fabian Gyula, candidatul care a primit aviz favorabil de la comisiile juridice ale Parlametului pentru funcţia de Avocat al Poporului, ar putea să pună bţe în roate coalişiei în legătură cu eliminarea pnsiilor speciale, Barna a afirmat: "Eu sper să nu se întâmple, dar, oricum ar fi, e clar că această moificare a pensiilor speciale şi reforma pensiilor în ansamblu trebuie să fie una corectă şi constituţională. Este poziţia individuală a domniei sale care nu coincide cu poziţia coaliţiei".

Fabian Gyula, candidatul care a primit aviz favorabil de la comisiile juridice ale Parlametului pentru funcţia de Avocat al Poporului, a afirmat miercuri că a ieşit la pensie în 2020, la vârsta de 49 de ani şi are o pensie de magistrat de peste 10.000 lei.

Chestionat dacă 49 de ani nu e o vârstă prea mică pentru a ieşi la pensie, el a răspuns: "Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da".

Acesta a mai precizat că magistraţii au şi o serie de incompatibilităţi şi restricţii şi că pensia sa este de peste 10.000 lei, apreciind că este o sumă mare raportat la pensia medie.

El a adăugat că jurisprudenţa CCR este "clară în favoarea magistraţilor" în privinţa pensiilor pe care le primesc.

La audierea în comisiile juridice ale Parlamentului, Fabian Gyula a spus că a absolvit studii juridice, vreme de 25 de ani a fost procuror şi de 22 de ani este cadru didactic în învăţământul superior.


2271 de afisariSa clarificam.
Alexos [utilizator], Miercuri, 23 iunie 2021, 22:41
+10/12
Ce inseamna peste 10000 lei. Din declaratia de avere depusa pe site-ul CSM, rezulta ca d-nul procuror a incasat in anul 2019 echivalentul a cca 17725 lei pe luna. Sa presupunem, prin absurd, ca leafa nu i-a crescut in anul 2020. Asta ar insemna ca leafa bruta a fost undeva peste 30000 lei. 25 ani vechime, 80% din brut=24000 din care s-a calculat pensia. Asta inseamna peste 21800 net pensie. Are dreptate omul, are peste 10000, dar poate ca-i este rusine sa spuna cu cat peste 10000. Sunt de parere ca oamenii care deformeaza adevarul nu au ce cauta intr-o astfel de functie.
Pensiile speciale nu se pot elimina
Con_stan_tin [utilizator], Miercuri, 23 iunie 2021, 22:18
+4/8
fara acordul CCR iar judecătorii de acolo trebuie să fie nebuni să voteze așa ceva. Ce se poate face? Să dea la toți pensionarii pensii speciale pentru a egaliza valoare pensiilor, se poate face cu un plan pe 5 ani care să includă inflanția aferentă. După egalizare să vină cu o lege care să contopească pensia normală cu cea specială.
inca 10 comentarii comenteaza