Argeş: Un bărbat rătăcit în pădure a fost găsit la 7 kilometri de locul în care îşi parcase autoturismul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570joi 21 oct 2021

Argeş: Un bărbat rătăcit în pădure a fost găsit la 7 kilometri de locul în care îşi parcase autoturismul

de V.M. Sâmbătă, 19 iunie 2021, 22:13
- a A+
Imagine
Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari au desfăşurat, sâmbătă, ample acţiuni pentru căutarea, localizarea şi salvarea unui bărbat rătăcit într-o pădure din zona localităţilor argeşene Budeasa şi Miceşti.


Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, citat de Agerpres, autorităţile au fost sesizate de soţia unui bărbat din Budeasa Mică despre faptul că acesta a plecat dimineaţă în pădure, după ciuperci, iar în jurul orei 14.00 a luat legătura telefonic cu ea şi i-a spus că nu ştie unde se află.

"La locul indicat s-au deplasat echipaje de poliţişti, inclusiv echipa canină cu câinele de urmă, dar şi jandarmi şi pompieri. Având în vedere terenul accidentat din zona de căutare, poliţiştii au mobilizat voluntari cu ATV-ul, pentru a-i ajuta în ceea ce priveşte deplasarea", se arată în comunicat.

Acţiunile de căutare în teren au fost sprijinite de poliţiştii din Dispeceratul IPJ Argeş. Ei au ţinut permanent legătura cu soţia bărbatului care, ştiindu-l cu probleme medicale, plecase în căutarea lui.

"De asemenea, atunci când bărbatul a apelat 112, politiştii l-au liniştit, l-au îndrumat să rămână în zona respectivă şi i-au explicat ce are de făcut, astfel încât să îl poată localiza. Ulterior, informaţiile privind locaţia în care se afla bărbatul au fost transmise echipajelor din teren", precizează IPJ Argeş.

După aproximativ două ore de căutări, bărbatul a fost găsit la aproximativ 7 kilometri de locul în care îşi parcase maşina. El a fost transportat cu ATV-ul şi a fost predat unui echipaj medical, pentru evaluarea stării de sănătate şi acordarea de îngrijiri.


2522 de afisariLasati omul in pace
Gigel cu elefantii [utilizator], Duminică, 20 iunie 2021, 0:32
+4/4
Vi se poate intampla si voua. Nu scrie ce boli avea, nici daca ploua. E un pic ciudat ca la ora 14 a sunat acasa. Cam la ora aia ploua vara. Daca e cardiac, putea sa o pateasca nasol.
Omul poate fi scuzat
O_Tannenbaum [utilizator], Duminică, 20 iunie 2021, 0:19
+2/4
Era si mai din mediul rural si avea si probleme de sanatate. Dar citi dintre HIPSTERII sanatosi din ziua de azi stiu sa-si foloseasca telefonul mobil pe post de navigator? Adica:

1. Sa stie sa -si inregistreze coordonatele punctului de start, in care urmeaza sa se intoarca. Si, evident, sa stie sa-si determine in orice moment coordonatele locului unde se afla ca sa le poata transmite prin telefon, la nevoie.

2. Aflati la mare distanta de acel punct sa aiba instalata in telefon o aplicatie care le permite - fara a avea internet - sa se intoarca la punctul de start.

La punctul 1 , le-ar fi fost de mare ajutor medicilor prabusiti cu avionul in Apuseni sa-si poata determina si comunica prin telefon coordonatele locului accidentului. Dar nu s-au priceput . Si chiar daca se pricepeau, serviciile ISU erau in asa hal de la pamint ca n-ar fi stiut sa valorifice acele coordonate. Si nu sunt sigur ca se pricep si acum...
inca 4 comentarii comenteaza