Marcel Ciolacu: După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021

Marcel Ciolacu: După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene

de V.M. Marţi, 15 iunie 2021, 21:57
- a A+
Imagine
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că se va adresa Comisiei Europene cu privire la "un atac frontal asupra statului de drept" în cazul în care coaliţia de guvernare va "forţa" în Parlament schimbarea Avocatului Poporului din funcţie, precizând, totodată, că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la această situaţie.


"PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment... încearcă să ne depăşească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri. Au schimbat şi CNA-ul astăzi", a afirmat Marcel Ciolacu, marți seară, la România TV, citează Agerpres.

Senatorii şi deputaţii au respins, marţi, în şedinţă comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.


Au fost respinse rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anii 2018 - cu 245 de voturi "pentru" şi unul contra, 2019 - 187 de voturi "pentru" şi 23 de voturi contra şi 2020 - cu 242 voturi "pentru" şi 35 împotrivă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat tot marţi că, în urma respingerii rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea acestei instituţii.

El a adăugat că numele persoanei care va fi propusă să conducă Avocatul Poporului va fi făcut public după ce se vor finaliza procedurile de revocare.
933 de afisariPlangaciosu pt statu' drept
AeroNija [utilizator], Marţi, 15 iunie 2021, 22:16
+14/14
Mr. Cyolacs,
Nu uitati sa precizati la CE ca ati fost vaslas la dracnea si gonac de BZ la Homar Haisam (bag piciorele).
Merci.
la vasle, pe belina, panarama!
Antenistontel [utilizator], Marţi, 15 iunie 2021, 22:16
+14/14
dragnea te doreste de-a dreapta!
inca 9 comentarii comenteaza