Stefanos Tsitsipas, primul finalist de la Roland Garros - Victorie în cinci seturi cu Alexander Zverev - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0467duminică 13 iun 2021

Stefanos Tsitsipas, primul finalist de la Roland Garros - Victorie în cinci seturi cu Alexander Zverev

de Silviu Dumitru Vineri, 11 iunie 2021, 19:38
- a A+
Imagine
​Stefanos Tsitsipas s-a calificat pentru prima oară într-o finală de Grand Slam, după ce a oprit la timp revenirea lui Alexander Zverev (de la 2-0 la seturi pentru grec, la 2-2) și s-a impus în decisiv, scor 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3. Meciul a durat trei ore și 37 de minute.

Un singur break a făcut diferența în primul set al partidei de pe Philippe Chatrier: Stefanos s-a impus la retur încă din al doilea game, s-a distanțat la 3-0 și nu a mai putut fi prins din urmă (6-3 ).

Setul secund a început perfect pentru Zverev: Alexander a condus cu 3-0, dar grecul a reușit o serie de șapte game-uri câștigate la rând (6-3, a continuat și în următorul set) și finala părea să meargă spre o victorie categorică a lui Tsitsipas.

Zverev nu a renunțat însă la luptă, și-a ridicat jocul la cel mai înalt nivel, s-a impus în setul al treilea (6-4) grație unui break reușit în al treilea game și a câștigat 20 dintre cele 24 de puncte jucate cu serviciul în setul al patrulea (6-4) reușind să împingă disputa în set decisiv.

Germanul a făcut prea multe erori și nu a rezistat în fața presiunii în setul al cincilea, Stefanos și-a revenit, a fost mult mai concentrat și a câștigat partida fructificând a cincea minge de meci (după ce le-a ratat pe primele patru la retur), scor 6-3 .

De știut:
  • Stefanos Tsitsipas este primul jucător din Grecia care ajunge într-o finală de Grand Slam.
  • Pentru titlu, Stefanos Tsitsipas se va duela cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic (liderul mondial) și Rafael Nadal (căștigător de 13 ori la Roland Garros).


1067 de afisariFelicitari Greciei
ivana.tiberiu1375394274205 [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 20:38
0/2
Grecia, tara care nu a dat mai nimic tenisului mondial pana in acum 2-3 ani (nu stiu nici un tenisman/ tenismena de renume) a venit cu Stefano Tsitsipas si Maria Sakkari care au avut evolutii remarcabile la acest RG, dar si la alte turnee importante. Felicitari Greciei. Noi batem step-ul chiar pe loc. Se pare ca ni se va repeta faza din handbal cand campioana mondiala de 4 ori, Romania care a "invatat" handbalul tari ca Spania, Franta, .. nu se mai califica de ani buni la olimpiada sau in faza finala a CM. Si la tenis (b+f) cu regret spun ne vom situa foarte curand undeva in mediocritate. No comment
comenteaza