Ce se întâmplă dacă unele proiecte din PNRR vor fi respinse de Comisia Europeană? Ghinea: Le vom înlocui cu altceva - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0467duminică 13 iun 2021

Ce se întâmplă dacă unele proiecte din PNRR vor fi respinse de Comisia Europeană? Ghinea: Le vom înlocui cu altceva

de C.P. Vineri, 11 iunie 2021, 16:43
- a A+
Imagine
Dacă anumite investiții pe care le-a propus România sunt criticate de Comisia Europeană și nu va putea fi aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din cauza lor, atunci Guvernul le va retrage, a declarat ministrul Cristian Ghinea într-un interviu acordat Hotnews.ro . "Eu aș prefera să le înlocuim cu altceva", a adăugat ministrul.

Acesta susține că există proiecte cu care să poată fi înlocuite cele retrase.

"Avem backup. Cam știu care au fost observațiile Comisiei Europene până acum, care sunt punctele sensibile, și avem variante de backup pentru investițiile care sunt încă cu observații. Dar eu merg în continuare pe varianta de a lua tot", a spus Ghinea.

Acesta a precizat că foarte multe state europene nu au cerut, în cadrul mecanismului de redresare și reziliență, toată partea de împrumuturi. "Dar este o diferență foarte mare între statele europene care sunt membre și în zona euro și se împrumută la dobânzi mai mici și România care se împrumută la dobânzi foarte mari", a explicat Ghinea.

"Noi nu avem de ce să nu luăm acești bani care sunt împrumuturi cu dobândă foarte mică", a mai spus Ghinea.1386 de afisariGhinea
Ibit [utilizator], Sâmbătă, 12 iunie 2021, 9:42
+1/1
Este atat de ingamfat si rupt de realitate , incat vrea sa ne convinga ca palmele primite de la CE sunt mangaieri pe fata !
Citu si Barna il sustin , din " solidaritate de clan " !
Astia traiesc pe alta lume .
Din pacate Romania va suferi , pentru ca atata timp cat cei de la guvernare nu sunt in stare sa conceapa un PNRR conform cerintelor CE , cu siguranta ca nu vor fi in stare sa il implementeze in termenele stabilite .
Le vom înlocui
JustinCase [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 17:48
0/4
Le vom înlocui, de pildă, cu programul Roșia.
comenteaza