Primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov) și celelalte două persoane reținute în dosarul de viol sau act sexual cu un minor, în care victima este o fată care avea 12 ani, în libertate după mai puțin de 24 de ore. Măsura, revocată de Parchet - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov) și celelalte două persoane reținute în dosarul de viol sau act sexual cu un minor, în care victima este o fată care avea 12 ani, în libertate după mai puțin de 24 de ore. Măsura, revocată de Parchet

de I.H. Vineri, 11 iunie 2021, 15:31
- a A+
Imagine
Primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov), Ştefan Ionel Robert (PNL), și celelalte două persoane reținute joi seară în dosarul de viol sau act sexual cu un minor, în care victima este o fată care avea 12 ani la data faptelor și care a rămas însărcinată și a născut, sunt puși în libertate. Parchetul a anunțat vineri că procurorul de caz a decis revocarea măsurii luate de către polițiști.Vineri, dosarul a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. Procurorul de caz consideră însă că nu se impune această măsură. Mai mult, a decis revocarea ordonanțelor de reținere.
  • "La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unității de parchet cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și de luare a măsurii arestării preventive, suspecții fiind sub puterea măsurii preventive a reținerii.
  • Prin ordonanța procurorului din aceeași dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală și a fost revocată măsura reținerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecții în stare de libertate.
  • Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanță cu dispoziții privind activitățile ce urmează a fi efectuate", a transmis vineri, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Buftea, prim-procuror adjunct Marius Romaș.
Întrebat de HotNews.ro ce s-a schimbat între timp, astfel încât "nu mai subzistă temeiurile" care au stat la baza reținerii celor trei persoane, procurorul a spus că nu este abilitat să comenteze decizia altui coleg.

Chestionat, de asemenea, când ar fi urmat să expire ordonanțele de reținere, el a spus că nu știe exact ora la care au fost emise, dar că "nu ar mai fi durat mult".


Prim-procurorul adjunct al Parchetul Judecătoriei Buftea, Marius Romaș, declara pentru HotNews.ro că patru dintre persoane, între care și primarul, sunt vizate de acuzații privind viața sexuală (viol sau act sexual cu un minor), iar cea de a cincea persoană este acuzată de șantaj și influențarea declarațiilor.

Procurorul a precizat că faptele au avut loc în perioada 2017-2018 și ar fi început când victima avea 12 ani. Fata a rămas însărcinată și a născut când avea vârsta de 13 ani, a afirmat procurorul. Acum, victima are 15 ani.

Ce a transmis Poliția Ilfov, joi seară, după audierea și reținerea a trei dintre persoane, între care și primarul:
  • "În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate.
  • În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", a transmis joi seară Poliția Ilfov.
Primarul a fost scos din sediul Poliției cu cătușe la mâini. "Nu e adevărat", le-a spus el jurnaliștilor prezenți.

Ștefan Ionel Robert este primar PNL al localității Ștefăneștii de Jos din anul 2016. La alegerile din 2020, el a câștigat un nou mandat.8281 de afisariViol
yol [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 15:45
+27/27
cu minori nu reprezinta pericol public?!?!????
Pai si victima ce trebuie sa faca intre timp?!! Sa-l ocolessca, sa mearga numai pitita?!?
Fiind primar, deci seful satului, nu poate influenta ancheta?! Politia a crezut alfel decat procurorul. Daca victima isi va retrage plangerea si martorii vor disparea?! Cine sa-l ancheteze pe procuror, netejoru?!:))

Romania nu este stat de drept! Aceste decizii ale magistratilor ( da, toti lbarii din procuratura sunt magistrati) nu au nicio legatura cu legea si ordinea publica. Animalul al nu are ce cauta in libertate nicio secunda.
in RO e bine sa fii pedofil
Francisc 1 [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 15:57
+26/30
nu te atinge nimeni , am vazut si ieri cata indignare privitor la educatia sexuala ( ar ramane baietii fara minori si minore , daca s-ar face ).Da-ti inainte nu va sfiiti!
inca 31 de comentarii comenteaza