Talibanii resping oferta lui Erdogan de a rămâne în Afganistan: "Turcia trebuie să se retragă" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0604miercuri 16 iun 2021

Talibanii resping oferta lui Erdogan de a rămâne în Afganistan: "Turcia trebuie să se retragă"

de S.J. Vineri, 11 iunie 2021, 13:59
- a A+
Imagine
Turcia trebuie să-şi retragă trupele din Afganistan în cadrul acordului încheiat anul trecut de către Statele Unite cu talibanii, afirmă un purtător de cuvânt al mișcării islamiste într-o serie de declarații acordate agenției Reuters citate de News.ro.


Acesta a respins o propunere a Ankarei la NATO de a desfăşura militari pe aeroportul din Kabul după retragerea forţelor americane şi NATO.

"Turcia face parte din trupele NATO prezente de 20 de ani şi trebuie, aşadar, să se retragă din Afganistan în baza acordului pe care noi l-am semnat cu Statele Unite la 29 februarie 2020", a declarat joi Souhail Shaheen, contactat de Reuters.

Afganistanul şi Turcia întreţin istoric "bune relaţii", iar talibanii vor să le menţină pe viitor, după instalarea la putere a unui guvern islamic la Kabul, afirmă el.

Ankara a propus, în cadrul unei reuniuni NATO, luna trecută, să apere şi să conducă aeroportul din Kabul după retragerea tuturor trupelor americane şi NATO din această ţară până la 11 septembrie, o retragere anunţată de către preşedintele american Joe Biden în aprilie .

Numeroşi congresmeni americani, dar şi foşti şi actuali oficiali se tem că retragerea trupelor străine din Afganistan urmează să arunce această ţară într-un război civil şi să permită talibanilor să revină la putere, în contextul unui impas în negocierile de pace între insurgenţi şi Guvernul de la Kabul.

Citește și:


2671 de afisari/////
GemstonesPig [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 14:29
+7/7
Erdogan avea impresia ca ii abureste pe turbatii aia de talibani si ramane sa faca el jocurile in zona. Cu aia nu te poti intelege sub nici o forma sunt spalati pe creieri de sute de ani.
Lăsați afganii în înapoierea lor că așa vor ei!
BEDE [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 14:23
+6/8
Afganii trebuie lăsați să se omoare între ei și să rămână înapoiați, cum le place lor. Pentru că s-a văzut că, ori de câte ori niște străini au intervenit pentru a schimba ceva din "civilzația" lor, toți s-au unit pentru a-l izgoni pe străin. Ba chiar au avut un șah de-al lor ceva mai cu dorințe de a aduce cultura europeană în Afganistan, dar nici el nu a reușit să se impună, ci a fost privit cumva tot ca un străin...
inca 2 comentarii comenteaza