Talibanii resping oferta lui Erdogan de a rămâne în Afganistan: "Turcia trebuie să se retragă" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Talibanii resping oferta lui Erdogan de a rămâne în Afganistan: "Turcia trebuie să se retragă"

de S.J. Vineri, 11 iunie 2021, 13:59
- a A+
Imagine
Turcia trebuie să-şi retragă trupele din Afganistan în cadrul acordului încheiat anul trecut de către Statele Unite cu talibanii, afirmă un purtător de cuvânt al mișcării islamiste într-o serie de declarații acordate agenției Reuters citate de News.ro.


Acesta a respins o propunere a Ankarei la NATO de a desfăşura militari pe aeroportul din Kabul după retragerea forţelor americane şi NATO.

"Turcia face parte din trupele NATO prezente de 20 de ani şi trebuie, aşadar, să se retragă din Afganistan în baza acordului pe care noi l-am semnat cu Statele Unite la 29 februarie 2020", a declarat joi Souhail Shaheen, contactat de Reuters.

Afganistanul şi Turcia întreţin istoric "bune relaţii", iar talibanii vor să le menţină pe viitor, după instalarea la putere a unui guvern islamic la Kabul, afirmă el.

Ankara a propus, în cadrul unei reuniuni NATO, luna trecută, să apere şi să conducă aeroportul din Kabul după retragerea tuturor trupelor americane şi NATO din această ţară până la 11 septembrie, o retragere anunţată de către preşedintele american Joe Biden în aprilie .

Numeroşi congresmeni americani, dar şi foşti şi actuali oficiali se tem că retragerea trupelor străine din Afganistan urmează să arunce această ţară într-un război civil şi să permită talibanilor să revină la putere, în contextul unui impas în negocierile de pace între insurgenţi şi Guvernul de la Kabul.

Citește și:


3116 afisari/////
GemstonesPig [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 14:29
+6/8
Erdogan avea impresia ca ii abureste pe turbatii aia de talibani si ramane sa faca el jocurile in zona. Cu aia nu te poti intelege sub nici o forma sunt spalati pe creieri de sute de ani.
Si,ce daca se vor arunca intr-un razboi...???
persuasiv [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 15:10
+5/7
Nu vedeti ca nu cred decat in covoras,cearsaf si mitraliere????Ce naiba va mai bagati intre ei?Ei au religia pacii si recompense zemoase ii asteapta-n raiu' lor.
inca 2 comentarii comenteaza