Premier League: Englezii vor să folosească linii VAR mai groase pentru a evita ofsaidurile în situații la limită - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Premier League: Englezii vor să folosească linii VAR mai groase pentru a evita ofsaidurile în situații la limită

de Silviu Dumitru Vineri, 11 iunie 2021, 13:50
- a A+
Imagine
​Sistemul de asistenţă video pentru arbitri (VAR) va utiliza linii mai groase, în prima ligă engleză de fotbal (Premier League), pentru a elimina deciziile de ofsaid în situaţii la limită, relatează ziarul The Times, citat de Reuters.


Decizia ar fi fost luată joi, la o întrunire a acţionarilor Premier League, pe fondul frustrărilor faţă de VAR manifestate de antrenori, jucători şi fani, nemulţumiţi că multe goluri au fost anulate din cauza că linia VAR a fost depăşită de un deget sau axila jucătorului.

În noiembrie, Patrick Bamford (Leeds United) a opinat că VAR ''distruge fotbalul'', după ce golul său din partida cu Crystal Palace (4-1) a fost anulat din cauză că braţul său era în poziţie de ofsaid, în momentul în care indica unde să-i fie pasat balonul.

Liniile mai groase vor oferi o marjă mai mare de eroare la stabilirea ofsaidurilor şi ar restitui beneficiul îndoielii pentru echipa în atac.

International Football Association Board, care girează legile jocului, nu a specificat cât de groase pot fi liniile VAR pentru stabilirea poziţiei de ofsaid. Un sistem cu linii mai groase este deja în uz în liga Olandei, informează Agerpres .


1321 de afisaripretty smart
tahomir [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 14:11
+2/2
O idee foarte buna, imi place! O rezolvare simpla , e ridicol sa fie offside ptr 3 milimetri
Bine
yol [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 16:31
0/0
In premier league arbitrajul e o gluma sinistra. Cel mai bogat campionat si cel mai prost arbitraj. Si nu, nu fac greseli intentionat, nimeni nu i suspecteaza de asta, pur si simplu asta e nivelul de intelegere al fotbalului in randul englezilor.
comenteaza