Biletele de tren s-ar putea scumpi - CFR Călători și operatorii privați au discutat cu Ministerul Transporturilor pe acest subiect - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Biletele de tren s-ar putea scumpi - CFR Călători și operatorii privați au discutat cu Ministerul Transporturilor pe acest subiect

de Vlad Barza Vineri, 11 iunie 2021, 13:46
- a A+
Imagine
​Pentru că rata inflației a crescut cu 16% în trei ani și prețul biletelor a rămas neschimbat din 2013, s-au purtat discuţii între operatorii de transport feroviar de călători şi toţi au solicitat scumpirea biletelor de tren, a spus directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante. El a spus că minuta şedinţei în care s-a discutat subiectul a fost transmisă Ministerului Transporturilor, singurul for decizional în chestiunea prețului biletelor.


"Nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ţinem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflaţiei din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife, dar, repet, nu este atributul CFR Călători. Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Ce pot să vă spun este că toţi operatorii feroviari de călători, indiferent de capital de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discuţii, a existat o şedinţă a tuturor operatorilor de călători, minuta şedinţei a fost transmisă ministerului, dar, repet, nu este atributul nostru. Am arătat oportunitatea. Noi am arătat doar că rata inflaţiei în ultimii trei ani a fost de peste 16%, urmând ca ministerul să decidă", a declarat Vizante.

Oficialul nu a spus și ce procent de scumpire a fost recomandat.

Directorul a participat, vineri, la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turiştii vor avea la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării.


1879 de afisariIar si din nou
Dogul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:56
+14/14
Prețurile la tren sunt mult mai mici decât in alte state UE, este adevărat. Dar serviciile CFR sunt mizerabile. Vor sa crească tarifele si sa investească din banii respectiv in dezvoltare? Greu de crezut, din moment de statul a tot pompat bani in CFR, dar serviciile si restul au ramas mizerabile de-a lungul vremii.
.
Annona [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 15:06
+9/9
Biletele la CFR sunt oricum duble fata de ale operatorilor privati. Ciudata aceasta declaratie, ca " toţi operatorii feroviari de călători, indiferent de capital de stat sau privat, au solicitat acest lucru.". In primul rand ca operatorii privati pot sa isi scumpeasca biletele si fara acordul Ministerului sau al CFR... si in al doilea pentru ca biletele lor sunt oricum mai ieftine, iar Softrans le-a si ieftinit recent.
Foarte dubioasa declaratie.

Oricum, singurul lucru mai jegos decat un tren CFR.. este o toaleta dintr-un tren CFR :))))
inca 6 comentarii comenteaza