Aproape 80% dintre suedezi nu ar obiecta față de folosirea armatei pe plan intern pentru a combate valul infracțional care a cuprins țara - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Aproape 80% dintre suedezi nu ar obiecta față de folosirea armatei pe plan intern pentru a combate valul infracțional care a cuprins țara

de S.J. Vineri, 11 iunie 2021, 13:15
- a A+
Imagine
Aproape 80% dintre suedezi nu ar avea obiecții față de folosirea forțelor armate pentru a ajuta poliția să combată creșterea numărului de infracțiuni comise cu violență, relatează Euractiv .


Constatarea a fost făcută de un sondaj realizat de institutul SOM, o organizație independentă de cercetări de la Universitatea Göteborg.

Suedia s-a confruntat în ultimii ani cu un val de infracțiuni comise cu violență, numărul omorurilor crescând în mod special față de 2013.

Țara nordică are unul dintre cele mai ridicate niveluri al crimelor comise cu arme de foc din Europa, fiind depășită doar de Croația la acest capitol, potrivit unui studiu publicat pe 26 mai de către Consiliul Național pentru Prevenirea Crimelor din Suedia.

Studiul afirmă că în Suedia au loc anual aproximativ 4 decese legate de crime cu arme la milionul de locuitori, comparativ cu o medie europeană de doar 1,6.

"Creșterea omorurilor este asociată în principal cu dispute legate de piața ilegală a drogurilor, clanurile infracționale și o lipsă de încredere în sistemul de justiție", afirmă studiul.

O concluzie "rezonabilă" este că "omorurile cu armă de foc văzute în Suedia ar putea fi rezultatul emergenței unei noi dinamici de grup din cadrul lumii infracționale", adaugă acesta.

Problema a devenit atât de serioasă încât suedezii consideră acum că operațiile militare pe plan intern sunt mai esențiale decât cele din străinătate.

În timp ce aproape 80% ar fi favorabili unei intervenții armate pe plan domestic, doar 34% din suedezi consideră misiunile ONU de menținere a păcii importante și 39% sunt în favoarea misiunilor de ajutorare umanitară.

Citește și:


5907 afisarimda
SoulSearcher [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:20
+36/40
in mare parte violenta si omorurile sunt intre imigrantii primiti din 2015 incoa de catre Suedia

Suedia a primit 900.000 de imigranti din valurile care au venit dupa 2015

pe primul loc e Germania care a primit peste 1.2 milioane
Adevarul a murit!
idealogul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:25
+35/41
Putem sa scriem tone de articole inutile de felul acesta si nu se va spune adevarul.
Adevarul e simplu. 90% din infractiuni sunt facute de imigranti.
Dar acest lucru nu poate fi spus, este incorect politic. Asa ca reiese ca suedezii au innebunit de prea mult bine si brusc s-au apucat de crime si droguri.
Adevarul este incorect politic asa ca a fost asasinat si ingropat. In loc de asta se scriu articole in care se bat campii cu gratie si se alearga pe coclauri.
Adevarul a murit!
Si asa cum s-a intamplat in totdeauna in istorie noi urmam.
Pe de alta parte ii inteleg si pe cei de la Hotnews. Daca spun adevarul risca sa li se inchida toate conturile pe facebuci, tiktoci, twiter, paipal, etc. etc.
inca 17 comentarii comenteaza