Un stat american se pregătește să reia execuțiile cu același gaz folosit de naziști la Auschwitz - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Un stat american se pregătește să reia execuțiile cu același gaz folosit de naziști la Auschwitz

de S.J. Vineri, 11 iunie 2021, 12:41
- a A+
Imagine
Statul american Arizona și-a modernizat camera de gazare și se pregătește să reia execuțiile cu această metodă respinsă ca fiind barbară în majoritatea Statelor Unite, relatează Insider .


Ultima execuție realizată într-o cameră de gazare în SUA a avut loc cu peste două decenii în urmă, publicul american respingând această formă de aplicare a pedepsei capitale din cauza modului brutal în care survine decesul.

Însă acum Arizona a cumpărat materialele necesare pentru a produce acid cianhidric, un gaz care a fost folosit anterior în unele execuții din SUA și devenit infam după ce naziștii l-au folosit pentru a ucide 865.000 de evrei la lagărul de exterminare Auschwitz.

Achiziția făcută în secret la finalul anului trecut de către o închisoare din Florence, un orășel aflat la sud-vest de capitala Phoenix, a atras critici puternice.

"Indiferent dacă o persoană susține pedeapsa capitală ca principiu general, există o înțelegere majoritară în societatea americană că gazul dezvoltat ca pesticid și folosit pentru eliminarea evreilor nu are niciun loc în justiția penală", a afirmat Comitetul Evreilor Americani într-un comunicat remis săptămâna aceasta.

Ofițerii penitenciarului au refuzat să confirme dacă vor repune în funcțiune camera de gazare.

Achiziția vine în contextul în care tot mai multe state americane au dificultăți în a procura substanțele necesare pentru injecția letală după ce un număr în creștere de producători refuză să le furnizeze.

La nivel național numărul execuțiilor s-a apropiat de minimul istoric deși unele state au găsit modalități de a eluda criza.

Luna trecută Carolina de Sud a adoptat o lege care obligă deținuții condamnați la moarte să aleagă între scaunul electric sau un pluton de execuție nou format
.


2356 de afisariMi se pare firesc
Klaus el-Sadat de Golf [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:13
+5/15
Ca cel condamnat sa aiba la alegere: injectia letala, scaunul electric, plutonul sau gazarea SAU sa nu se mai efectueze deloc executii.

Daca discutam de barbarie insa, barbare sunt faptele pentru care aceia au fost condamnati la moarte. Caci nu te condamna la moarte pentru ca ai urinat pe un zid de casa.

Totusi, pentru a evita lacomia, condamnatului sa ii fie aplicata totusi o singura executie. Chiar daca unii ar merita mai multe.
Fiind vorba de o execuție,
asavreau [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:23
+5/13
Mai contează cum este executat?
inca 3 comentarii comenteaza