De la șomaj record la record de demisii în SUA / Camera de comerț descrie o "urgență economică națională" după ce oamenii nu vor să se mai întoarcă la birou - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999marţi 21 sep 2021

De la șomaj record la record de demisii în SUA / Camera de comerț descrie o "urgență economică națională" după ce oamenii nu vor să se mai întoarcă la birou

de S.J. Joi, 10 iunie 2021, 11:41
- a A+
Imagine
Numărul de locuri de muncă vacante în Statele Unite a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani în luna aprilie, a anunțat Departamentul american al muncii, relatează Business Insider .

Departamentul a anunțat de asemenea că 4 milioane de angajați și-au dat demisia în luna aprilie, un alt record pentru ultimii 20 de ani.

Demisiile au crescut cel mai mult în sectorul de retail și în serviciile profesionale și de business.

Companiile americane listau 9,3 milioane de locuri de muncă disponibile la sfârșitul lui aprilie, în creștere cu 12% față de luna anterioară, potrivit datelor oficiale.

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut cel mai mult în sectorul hotelier și de cazări și în sectoarele de servicii alimentare, acestea redeschizându-se după mai bine de un an de pandemie.

Rata deschiderii de locuri de muncă - procentul locurilor de muncă totale plus cele vacante - a crescut cu 6%.

Departamentul de muncă din SUA a început să țină evidența acestor statistici începând cu anul 2000.

"Amenințare iminentă"


Companiile americane au raportat o criză severă în ceea ce privește ocuparea locurilor de muncă în ultimele săptămâni.

Camera de comerț a SUA a descris săptămâna trecută situația drept o "urgență economică națională" care reprezintă "o amenințare iminentă la adresa relansării noastre economice fragile".

Criza i-a făcut pe mulți angajați încrezători să își părăsească locul de muncă și pandemia a încurajat numeroase persoane să reevalueze dacă vor să se întoarcă la birouri.

Tarifele practicate de companiile de ridesharing ca Uber și Lyft au crescut cu până la 40% față de luna aprilie a anului trecut din cauza unei crize de șoferi, potrivit unui studiu realizat de o firmă de cercetări de piață.

Un sondaj realizat în luna mai de către Asociația Națională a Farmaciștilor din SUA a descoperit de asemenea că 4 din 5 farmacii locale au declarat că au avut dificultăți în a găsi suficiente persoane care să livreze medicamente sau să lucreze la tejghea.

Citește și:


5639 de afisariconsecinta directa a socialismului lui Biden
Crup [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 11:54
+5/31
Una din masurile populiste dragi lui Biden si democratilor este impartirea de mii de dolari cetatenilor care au probleme financiare.
Ca rezultat direct, o groaza de iepurasi necalificati sau slab calificati nu mai vor la munca, ca le da guvernul socialist bani s-o frece cu talent acasa.
Stiu ca pana si presa si persoanele de stanga din State, alea care mai au cat de cat un pic de bun simt, s-au declarat ingrijorate de politica asta a banutului cazut din cer, fara sa faci nimic.
Politica atat de celebra (si iubita) in Europa a "dreptului" sacru de a fi un parazit social, intretinut de altii. Impartirea societatii intre "smecheri" care iau banutul fara sa faca nimic si "fraieri" care muncesc ca nebunii, sa poata plati taxe din care sa fie intretinuti "smecherii". Sau, pe scurt, socialism.
Exact ce se intampla sub PSD/PNL
emil bobu [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 12:23
+5/15
Cand e PSD/PNL la putere, sunt multi paraziti numiti bugetari de lux, care toaca banii produsi de altii.

Ai descris PSDistii si PNListii perfect, niste paraziti sociali.

Iar eu sunt dintre fraierii care muncesc ca nebunii sa-i intretina pe cei ca tine si partidul tau, fie ca e PSD, fie ca e PNL.
inca 5 comentarii comenteaza