Cum s-a făcut de râs Nike scriind numele companiei în greacă pe o pereche de pantofi sport - FOTO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Cum s-a făcut de râs Nike scriind numele companiei în greacă pe o pereche de pantofi sport - FOTO

de G.S. Joi, 10 iunie 2021, 11:31
- a A+
Imagine
Compania Nike este ţinta ironiilor online după ce fotografii cu un nou model de pantofi sport au dezvăluit folosirea incorectă a literelor greceşti în cazul scrierii numelui mărcii. Fotografiile cu noua linie de pantofi sport pe care sunt inscripţionate litere greceşti au stârnit glume, dar şi nemulţumire.

Potrivit Sneaker News, preluat de News.ro. pantofii sport - modelul Air Force 1 Lows modificat - urmează să fie lansaţi pe site-ul Nike în curând şi reprezintă un omagiu adus zeiţei înaripate a victoriei, Nike, din mitologia greacă.

În interiorul pantofilor din piele este imprimată descrierea zeiţei Nike. Pe spatele pantofului stâng este cusut cu fir argintiu cuvântul Nike în litere greceşti, iar pe cel drept, o ramură de palmier reprezintă victoria.

Într-un mesaj pe Twitter devenit viral, Zoe Gardner a subliniat că literele, care ar trebui să redea cuvântul "Nike", reprezintă de fapt "Piks" citit în limba elenă.
"Nu mă pot abţine. Mă supără atât de mult. Ştiu că nu contează, doar un idiot ar purta pantofi pe care scrie «piks» în litere greceşti şi să creadă că scrie Nike, şi nu ar trebui să îmi pese ce pantofi poartă idioţii, dar, mă enervează foarte mult. Există 11 milioane de greci, întrebaţi unul dintre ei", a scris ea, potrivit The Independent.

Postarea lui Gardner a fost apreciată de peste o mie de utilizatori, iar mulţi au spus că sunt de acord cu ea.

Unul a răspuns: "Înţeleg şi empatizez cu această furie, nu pentru că sunt fluent în Greacă, ci pentru că tocilarul matematician din mine este şocat".

Altul a spus: "Asta m-a enervat mai mult decât pot descrie... arată atât de greşit".

Gardner a completat, subliniind că "Nike" este un cuvânt grecesc. O persoană a contracarat susţinând că e posibil să fie o scriere stilizată doar pentru amuzament. Scrierea corectă a numelui zeiţei, după care a fost botezată şi compania, este "NIKH".


9514 afisariEh
imi_pasa_de_romania [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 11:35
+12/16
Nike e companie americana. Nu e ceva surprinzator ca limbile straine prezinta o dificultate pentru ei.
Nike
Tescovin [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 12:10
+9/11
Nu i-a obligat nimeni să-și ia numele după o zeiță din mitologia unui popor obscur (așa cum pare că se vede din America, dar și din perspectiva dvs.). De asemenea, nu i-a pus nimeni să-și scrie numele cu alte caractere decât cele latine. Dar dacă tot au făcut-o, ar fi putut să se documenteze. Apărarea pe care le-o construiți e absolut ridicolă.
inca 6 comentarii comenteaza