DSP Bacău, anchetă după ce un pacient de 17 ani a ajuns la spital cu simptome de sindrom coronarian acut, la trei zile de la vaccinare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0459duminică 13 iun 2021

DSP Bacău, anchetă după ce un pacient de 17 ani a ajuns la spital cu simptome de sindrom coronarian acut, la trei zile de la vaccinare

de V.M. Joi, 10 iunie 2021, 1:02
- a A+
Imagine
Direcția de Sănătate Publică Bacău face o anchetă după ce un tânăr de 17 ani a ajuns la spital cu simptome de sindrom coronarian acut, la trei zile de la vaccinarea cu serul Pfizer, doza a doua, relatează News.ro. Medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală.


"Pacientul în vârstă de 17 ani şi 10 luni din judeţul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti - Compartiment Primire Urgenţe, la data de 08.06.2021 cu urmatoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracică. Conform informatiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onești, persoanei în cauză i s-au efectuat multiple investigaţii clinice şi paraclinice", a transmis, miercuri, DSP Bacău.

Sursa citată a precizat că, urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeaşi zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, pentru investigatii suplimentare.

DSP Bacău precizează că pacientul este în continuare internat în spital, cu stare generală ameliorată.

"Menţionăm că pacientul a fost vaccinat în data de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doza II), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală. Diagnosticul final se va stabili după parcurgerea tuturor investigaţiilor de specialitate", a mai precizat DSP Bacău.


7673 de afisariIntrebarea e: De ce s-a vaccinat tinarul?
D-or [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 9:24
+4/10
Vaccinarea tinerilor ar trebui facuta doar in cazul unor recomandari medicale clare, de exemplu, in cazul urmasilor celor care au murit de Covid sau au facut forme foarte grave. Pentru ei ar exista suspiciunea ca sunt vulnerabili genetic.
Sau pentru cei care apartin raselor sau populatiilor mai susceptibile, cum ar fi meridionalii, asiaticii, africanii.

Dar a conditiona tinerii sa se vaccineze pentru a putea intra in cluburi sau la festivaluri este anti-stiintific si arunca in derizoriu insasi motivatia vaccinarii relativa la vreo boala.
vin semidoctii sa ne spuna ca este coincidenta
jackalphonse [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 9:14
+3/7
medicului i-a fost teama sa si foloseasca intuitia medicala pe baza experientei si a cunostintelor.
inca 5 comentarii comenteaza