Cât ar fi șpaga în București pentru un Plan Urbanistic Zonal? Nicușor Dan susține că ajunge și la 300 de mii de euro / Unde ar fi ajuns banii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1340duminică 20 iun 2021

Cât ar fi șpaga în București pentru un Plan Urbanistic Zonal? Nicușor Dan susține că ajunge și la 300 de mii de euro / Unde ar fi ajuns banii

de I.B. Marţi, 8 iunie 2021, 21:39
- a A+
Imagine
Șpaga pentru un Plan Urbanistic Zonal în baza căruia se construiește un bloc în București ar putea ajunge la 300 de mii de euro, a declarat Nicușor Dan la ProTv , fără să prezinte însă vreo dovadă în sprijinul celor afirmate.


Primarul general arată cu degetul către unii funcționari ai primăriei pe care o conduce:

"600-1000 de euro pe metru pătrat înseamnă cineva ţi-a dat 300 de mii de euro la un singur PUZ. Cineva a ridicat mâna şi te-ai pomenit cu 300 de mii de euro. Este clar că parte din banii aceia s-au dus înapoi. S-au dus către oamenii care fie au iniţiat documentaţia, fie... Altfel nu ar fi făcut-o. Acesta este mecanismul."

Primarul general a identificat 23 de motive de nelegalitate în cinci PUZ-uri de sector


Nicușor Dan a spus, într-o conferință de presă pe 2 iunie, că o echipă de urbaniști a întocmit un raport asupra oportunităţii urbanistice a acestor PUZ-uri de sector și că nu există probleme punctuale care ar putea fi corectate, ci aceste PUZ-uri sunt fundamental greşite, pe suprafeţe consistente de teren.

Potrivit primarului general, au fost identificate 23 de motive de nelegalitate în cinci PUZ-uri de sector şi că nu se pune problema ca acestea să fie amendate parţial.

"O să cer prefectului municipiului Bucureşti să atace în instaţă cele 5 PUZ-uri de sector. În momentul în care el o face, ele vor fi suspendate şi prin acţiunea prefectului", a declarat Nicuşor Dan.

În 26 februarie, după ore întregi de negocieri, majoritatea PNL-USR din Consiliul General a aprobat suspendarea cu 1 an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6 . Inițial, primarul general Nicușor Dan ceruse suspendarea cu 2 ani, apoi, în urma negocierilor, a venit în sedința de Consiliu General cu un amendament pentru suspendarea pe 1 an. Consilierii USR au anunțat că vor susține suspendarea pe doi ani, dar cei PNL au avansat termenul de 3 luni. După discuții au revenit și au spus că vor vota cât este nevoie. Proiectele imobiliare pentru care s-a emis deja certificat de urbanism pe PUZ-urile suspendate vor merge mai departe.

După suspendarea PUZ-urilor pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, proiectele imobiliare vor fi autorizate după prevederile Planului Urbanistic General aflat în vigoare, în condițiile în care acesta, chiar dacă este vechi, este mai puțin nociv decât PUZ-urile de Sector, declara în februarie primarul general al Capitalei, Nicușor Dan . El spunea că pentru proiectele de interes public, precum extindere de școli, grădinițe, pasaje, primăriile de Sector pot cere aprobarea punctuală a acestora. La fel și în cazul proiectelor private rezonabile, astfel că nu se blochează dezvoltarea orașului.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2


7648 de afisariTot inainte cu blocurile
AlexTudorAlDoilea [utilizator], Marţi, 8 iunie 2021, 22:41
+10/20
Bucurestiul va deveni un oras si mai aglomerat si poluat in urmatorii ani, practic va fi de nelocuit. Vor ramane doar cei orbiti de castigul de bani multi, cei cu bun simt vor pleca si vor ramane blocurile goale. Oricum sunt tinute goale ca sa nu cumva sa coboare preturile.
"Dezvoltatorii" fac ce vor
VOX. [utilizator], Miercuri, 9 iunie 2021, 0:01
+6/14
Astept sa apara primul bloc construit in mijlocul unri intersectii. E posibil!
inca 11 comentarii comenteaza