Florin Roman: Mulți din zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, fac mulți copii și alocația devine principala sursă de venit / Mulți ajung în zona consumului de alcool - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1226duminică 20 iun 2021

Florin Roman: Mulți din zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, fac mulți copii și alocația devine principala sursă de venit / Mulți ajung în zona consumului de alcool

de Redactia Marţi, 8 iunie 2021, 0:48
- a A+
Imagine
Deputatul PNL Florin Roman a declarat luni la B1TV, comentând despre alocațiilor copiilor, că oferirea de tichete pentru alimente, deplasare sau îmbrăcăminte pentru copii este o idee foarte bună. Asta după ce a spus, dând exemplul unui crescător de animale căruia nu i-ar mai veni nimeni la muncă, că în zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, oamenii fac mulți copii și alocația devine singura sursă de venit. Deși a subliniat că "nu trebuie să generalizăm", Roman a spus că mulți dintre aceștia ajung să dea banii pe alcool și tutun.


Vin din România reală și vă confirm că ceea ce spuneți dumneavoastră, aceste suspiciuni, există în special în zona rurală, unde săptămâna trecută discutam, de exemplu, cu un crescător de animale care îmi spunea că nu îi mai vine nimeni la muncă, deși pentru zona rurală oferea un salariu bunicel, cazare și produse, două mese pe zi, pentru că foarte mulți din zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, apelează la acest procedeu de care vorbiți dumneavoastră, fac mulți copii și sigur că alocația devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educația copilului, ci se duce de foarte multe ori – sigur, nu trebuie să generalizăm, dar vedem, dacă mergem în zona acelor cârciumi din sate, care sunt binecunoscute de localnici, că mulți dintre cei care beneficiază de aceste avantaje, care ar trebui să meargă strict spre copii, ajung în zona consumului de alcool și tutun sau așa mai departe", a declarat Florin Roman.

Oferirea de tichete pentru alimente, deplasare sau îmbrăcăminte pentru copii este o idee foarte bună, spune deputatul.

"Din acest punct de vedere, ceea ce a vrut Uniunea Europeană mi se pare o chestie foarte clară și bună. În momentul în care dai acele tichete de alimente, de călătorie, de îmbrăcăminte, atunci îți atingi scopul principal al acțiunii, în sensul că acele lucruri ajung la copii", a adăugat liberalul.

Întrebat dacă există vreun interes la PNL pentru regândirea schemei de ajutor privind alocațiile copiilor, Florin Roman a afirmat: "Gândim. Lucrez împreună cu doamna Violeta Alexandru la un astfel de proiect. A existat la un moment dat o altă discuție, pentru tichetele pentru pensionari pe calea ferată ca să fie transformate în tichete pentru plata contravalorii energiei sau așa mai departe, și am avut ceva probleme o dată din punct de vedere al legalității și din punct de vedere al constituționalității. Ne-am uitat pe ele și încercăm să scoatem ceva care să devină aplicabil".

"Acum, în ceea ce privește alocațiile. În ceea ce privește alocațiile, eu le-am oferit colegilor mei o soluție pentru plata alocațiilor, pentru că orice părinte știe că banii nu ajung niciodată pentru creșterea unui copil, pentru că nevoile sunt foarte, foarte mari. Îmi pare foarte rău, o spun și la dumnevoastră, am spus-o și în interior, nu este problema Guvernului, este problema Parlamentului, pentru că această creștere a alocațiilor, a pensiilor, a salariilor din sectorul public vine din zona parlamentară", a mai afirmat Florin Roman.


2607 afisariDa, asa o fi, dar..
Ciprian1979c [utilizator], Marţi, 8 iunie 2021, 6:10
+9/9
tot timpul se va gasi un magazin (daca nu chiar un lant), care va gasi o ''portita'' si va da bautura pe tichete de mancare. Daca nu un magazin, tot le vor vinde unui vecin ''binevoitor'', mai ieftin.
Adevarat
eminunat [utilizator], Marţi, 8 iunie 2021, 9:30
+9/9
Citesc multe comentarii dezaprobatoare apropo de ce spune dl deputat. Ma gandesc oare cati mai aveti legaturi cu lumea rurala, mai mult decat o vizita la bunici/strabunici? Caz concret: sat in sudul romaniei, unde eu am 20 de angajati. Care sunt platiti peste media zonei, peste salariul minim, iau prime de paste, craciun, recoltat, primesc lemne de foc iarna si graunte 1tona/persoana pt animalele din batatura. Si care inca ma mai fura. Si pe care nu-i pot da afara ca nu am pe cine sa angajez. Pt ca cei care ar fi apti de munca si sunt foarte harnici au plecat afara (eu nu am salariu 1000 eur/luna, deci nu am cum sa platesc acest salariu*20) si raman restul care stau pe tot felul de ajutoare, si contrar parerii populare sunt casatoriti si au si copii. De la care iau alocatia. Chef de munca ioc, dar datorii pe caiet la birt exista. Nu e o legenda. Ca sa nu mai vorbesc de minoritati. Aia nu pun mana nici sa moara de foame cu tot cu droaia lor de copiii. Si exista posibilitatea de lucru in orasele invecinate, sunt maxi taxi, se face cam 20-30 de minute. Dar lenea e cucoana mare. Eu nu inteleg de ce nu se implementeaza un sistem in care de la al doilea copil, sa primeasca alocatie doar daca un parinte face dovada ca are loc de munca si ca produce un venit stabil lunar. Chiar si minim. Ca nu mi se pare normal sa platesc niste lenesi din taxele pe care le achit. Niste lenesi care isi hranesc (mult spus) copii din banii mei. Nu frate, vrei o droaie de copii pune mana si munceste.
inca 28 de comentarii comenteaza