Rise Project: Interceptări / Cârtițele din Sectorul 4 / Cazul lui Marian Goleac, prins în flagrant într-o operatiune sensibilă pentru DNA - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Rise Project: Interceptări / Cârtițele din Sectorul 4 / Cazul lui Marian Goleac, prins în flagrant într-o operatiune sensibilă pentru DNA

de G.S. Vineri, 4 iunie 2021, 13:48
- a A+
Imagine
Gruparea care conduce sectorul 4 încearcă sistematic să racoleze cârtițe din instituțiile judiciare, scrie RISE Project , care a studiat cazul lui Marian Goleac, fostul șef ADP 4, prins flagrant într-o operatiune sensibilă pentru DNA.


Goleac a recunoscut în fața anchetatorilor că a beneficiat de serviciile unui comisar de poliție judiciară de la DNA și că a încercat, în paralel, să corupă alti doi ofițeri. Miza lui se masura in informații secrete din dosarele penale care il vizau, iar DNA încerca să astupe o breșă gravă de securitate.

Și în acest caz tranșat recent, Goleac a fost asistat legal de partenera procurorului care îi anchetează acum, în baza plângerii depuse de șeful lui Goleac, pe jurnaliștii care au scris despre afacerile lui Goleac.

Acum trei săptămâni, Marian Goleac, fostul șef ADP4, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA pentru infracțiunile de dare de mită și instigare la folosirea de informații confidențiale din dosare judiciare.

Goleac a fost reprezentat de avocata Simona Mihaela Oprea, partenera de viata a procurorului DIICOT, Ionut Edi Oprea, cel care instrumentează plângerea primarului Daniel Balută, șeful lui Goleac, împotriva jurnaliștilor Libertatea și Newsweek. Băluță a cerut inclusiv în instanță ștergerea articolelor despre Goleac care îl menționau si pe el.

În cadrul unei operațiuni judiciare sub acoperire a cărei țintă a fost, Marian Goleac a încercat să mituiască doi ofițeri DNA, dar a sfârșit prin a dezvălui identitatea omului său real din cadrul instituției.

Goleac era extrem de interesat să penetreze Serviciul Tehnic al DNA, context în care procurorii anticorupție au folosit pe teren un polițist din interiorul acestuia. Compartimentul tehnic este important întrucât gestionează mandatele de monitorizare telefonică și ambientală obținute de la judecători.

Terorizat constant de perspectiva anchetelor penale, Goleac urmărea să știe în timp real dacă telefoanele îi sunt interceptate, pe ce număr exact s-ar putea intampla asta, dacă e filat de cineva sau dacă s-a montat tehnică operativă în localul său din Orășelul Copiilor, notează Rise Project în ancheta jurnalistică ce poate fi citită integral aici .11848 de afisariCine e, tati, Goleac?
Barbaneagra [utilizator], Vineri, 4 iunie 2021, 14:22
-1/1
Are relevanta pentru domnul Dragnea? :)))
comenteaza