Turcan: Peste 220.000 de oameni muncesc peste vârsta legală de pensionare, dar doar 125.000 de persoane au peste 65 de ani / Sunt mulți pensionari mai tineri care s-au reangajat "a doua zi" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Turcan: Peste 220.000 de oameni muncesc peste vârsta legală de pensionare, dar doar 125.000 de persoane au peste 65 de ani / Sunt mulți pensionari mai tineri care s-au reangajat "a doua zi"

de N.O. Miercuri, 2 iunie 2021, 22:01
- a A+
Imagine
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că în România există 125.000 de persoane care au împlinit vârsta de 65 de ani şi care continuă să muncească, ea adăugând că numărul total al celor care au împlinit vârsta de ieşire la pensie şi care continuă să lucreze este de aproximativ 220.000, întrucât mulţi pensionari din sistemele speciale s-au reangajat "a doua zi", relatează News.ro.


"Acolo unde cumulau în sistemul de stat pensie cu salariul, gândiţi-vă că se creează o supapă extraordinară de forţă de muncă bine pregătită pentru sistemul privat. Sunt oameni care preferau să lucreze la stat, cumul pensie-salariu şi care pot să meargă, din acel moment, în sectorul privat", a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Raluca Turcan.

Ea a estimat că, după schimbarea legii, zeci de mii de oameni vor continua să lucreze.

"Mai sunt câţiva indicatori pe care încă îi analizăm, dar ce vreau să reţineţi: avem peste 65 de ani aproximativ 125.000 de persoane care vor să lucreze. Însă peste vârsta legală de pensionare, care în unele sisteme speciale este mai scăzută, avem 220.000 de oameni care muncesc. Asta înseamnă că avem pensionari mai tineri care sunt în diferite sisteme speciale şi care au ales să se reangajeze a doua zi. De aceea credem că acest proiect, care pe de o parte permite continuarea activităţi profesionale, şi pe de altă parte interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public reprezintă un progres semnificativ", a susţinut ministrul Muncii.

El a menţionat că după vârsta de pensionare angajaţii vor mai putea să opteze să rămână în funcţii până la 70 de ani. Contributivitatea pentru anii lucraţi după vârsta legală de pensionare va fi luată în calcul în momentul calculării pensiei.


1011 afisariAltele sunt statisticile interesante
calexe [utilizator], Miercuri, 2 iunie 2021, 22:30
+6/6
Ar fi relevant să ne spună d-na ministru câți oameni trecuți de 65/63 de ani, deci nu "speciali", continuă munca, dar în firme private? Pentru că majoritatea celor care continuă la stat sunt eroii reportajelor de genul "Statul la stat". Sau, și mai interesant: câți din cei care continuă după 65/63 muncind la privat provin din sistemul de stat? Restul sunt povești pentru cei care încă mai cred în Moș Crăciun.
A, și poate reușește vreo instituție de presă neaservită să forțeze obținerea acestor statistici. Sau se pare că și eu cred în Moș Crăciun cu speranțele mele...
Majoritatea
unins [utilizator], Miercuri, 2 iunie 2021, 22:09
+5/5
sunt pensionari mai tineri care s-au reangajat ”a doua zi” si provin din institutiile de stat, unde au taiat frunze la caini. Daca munceau in mina nu mai doreau sa lucreze nicio secunda dupa pensionare.
inca 3 comentarii comenteaza