Biden "speră" la o întâlnire cu Putin în iunie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Biden "speră" la o întâlnire cu Putin în iunie

de I.B. Marţi, 4 mai 2021, 22:46
- a A+
Imagine
Președintele SUA, Joe Biden, a declarat marți că speră să-l întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin în timpul vizitei sale în Europa din iunie, potrivit AFP.


"Sper și cred în asta", a spus Biden, când a fost întrebat despre o posibilă întâlnire. "Lucrăm la asta", a adăugat el, fără alte detalii.

Președintele american urmează să facă prima sa călătorie în străinătate la jumătatea lunii iunie, în Regatul Unit și apoi în Belgia, pentru summit-urile G7 și NATO și o întâlnire cu liderii Uniunii Europene.

La mijlocul lunii aprilie, el a propus o întâlnire cu Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor puternice dintre cele două puteri rivale.

Dacă Moscova și-a exprimat interesul pentru această ofertă, ea a fost afectată de sancțiuni și contra-sancțiuni schimbate de cele două țări.

La sfârșitul lunii aprilie, Kremlinul a asigurat totuși că "date concrete" sunt luate în considerare.

Relațiile dintre Moscova și Washington sunt la cel mai slab nivel și există multiple puncte de fricțiune: dezacorduri asupra Ucrainei, acuzații de spionaj, interferență electorală și atacuri cibernetice, tensiuni legate de soarta opozantului rus închis Alexei Navalnîi.


1346 de afisariAdica
Luk [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 22:54
+2/6
Adica spera sa supravietuiasca pana atunci. Altfel se duce Kamala, asa cum s-a dus si pana la granita de sud.
O administratie capabila.
E curajos musiu Biden
Tyrion.lann [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 22:58
+1/3
Sa stea fata in fata cu un ucigas. Tinand cont de sanatatea si echilibrul sau, daca Vladimir Vladimirovici ii executa o Harai Tsurikomi Ashi, e Ippon.
inca 1 comentariu comenteaza