SUA: Ratele dobânzilor vor trebui mărite, susține Yellen - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

SUA: Ratele dobânzilor vor trebui mărite, susține Yellen

de I.B. Marţi, 4 mai 2021, 20:44
- a A+
Imagine
Ratele dobânzilor în Statele Unite vor trebui, fără îndoială, să fie mărite puțin pentru a evita o supraîncălzire a economiei legate de planurile de investiții prezentate de Joe Biden, a declarat marți secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, potrivit AFP.


Ea susține "că este necesar să creștem într-o oarecare măsură ratele dobânzilor pentru a ne asigura că economia noastră nu se supraîncălzește, chiar dacă cheltuielile suplimentare (legate de planurile de investiții) sunt relativ mici comparativ cu dimensiunea economiei".

Joe Biden a prezentat recent două planuri separate: un plan de 10 ani de 1,8 trilioane de dolari, "plan pentru familiile americane" și un plan de investiții în infrastructură pe o perioadă de opt ani, de 2 000 miliarde de dolari.

"Aceasta implică o realocare a resurselor către aceste tipuri de programe", a spus Janet Yellen în timpul unei conferințe video.

"Acest lucru ar putea determina creșteri foarte modeste ale ratelor dobânzilor pentru a obține această realocare (a resurselor), dar acestea sunt investiții de care economia noastră are nevoie pentru a fi competitivă și productivă", a adăugat ea.

Dna Yellen nu a furnizat detalii despre momentul în care ar putea apărea aceste creșteri.

În martie 2020, Banca Centrală Americană (Fed), confruntată cu amenințarea pandemiei asupra economiei, a redus ratele dobânzilor peste noapte la un interval de la 0 la 0,25%.


1616 afisaribanii ieftini se termina
lcostea [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 17:49
+1/1
Imobiliarele nu au cum sa mai mearga. Toti cei care au investit in imobiliare astepand profituri mari vor trebui sa fie multumiti cu ... pierderi.

Oferta de apartamente la vanzare si inchiriere s-a dublat fata de anul trecut. Stiti cand s-a mai intamplat asta? Niciodata! Nici macar la precedenta criza!
comenteaza