Caz semnalat de un cititor la o școală din Capitală: Învățătoare care face ore online dar are ore private la domiciliu cu copiii din clasă. Ce spune ministrul Educației - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683luni 17 mai 2021

Caz semnalat de un cititor la o școală din Capitală: Învățătoare care face ore online dar are ore private la domiciliu cu copiii din clasă. Ce spune ministrul Educației

de I.R. Marţi, 4 mai 2021, 18:43
- a A+
Imagine
​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat marți un caz semnalat de un cititor HotNews.ro, potrivit cărui o învățătoare de la o școală din Sectorul 2 al Capitalei a ales să predea online orele la clasă, prevalându-se de o reglementare din ordinul comun, dar face ore cu 10 copii de la clasă acasă la ea. Potrivit ministrului, a existat o sesizare pe acest subiect, dar cazul a fost clasat, ministrul precizând că inițialele cadrului didactic sunt "M.A."


Redăm schimbul de replici din interviu:

Reporter: Un alt cititor ne semnalează că o doamnă învățătoare de la școala Petre Ghelmez din Sectorul 2 nu s-a vaccinat și predă în sistem on-line, prevalându-se de ordinul care permite personalului didactic să predea online în baza unei adeverințe medicale care atesta că suferă de anumite boli. Această doamnă învățătoare face scoala "în sistem privat" cu 10 dintre proprii ei elevi la domiciliul dânsei contra a 1200 lunar/copil, iar cu ceilalti doar in sistem online. Întrebarea ar fi, cu sinceritate, v-au mai fost semnalate astfel de cazuri și cum puteti opri astfel de situații?"

Sorin Cîmpeanu: De fiecare dată căutăm să le analizăm cu responsabilitate. Situația face obiectul unei sesizări trimise pe e-mail școlii. Polițiștii de la secția 9 l-au analizat și au clasat cazul pentru că reclamantul și-a declarat numele și adresa false. De asemenea, nu s-a confirmat că doamna nu și-a făcut orele online.

Întrebat dacă știe și data acestei sesizări, Ministrul a răspuns că nu poate ține minte fiecare caz, însă cunoaște numele învățătoarei, pe care nu îl poate spune public. "Inițialele sunt M.A."

"Atâta vreme cât cazul s-a clasat, vom vedea dacă avem și alte căi de analiză", a adăugat Cîmpeanu.

Potrivit art. 7 din Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii nr. 3235/93/04.02.2021, aliniat 1, "personalul didactic din cadrul unităţilor de învăţământ/ conexe/ instituţiilor de învăţământ aflat în grupa de risc, respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară, poate desfăşura activităţi didactice în sistem online numai în baza unei adeverinţe emise de medicul de medicina muncii sau medicul curant. În acest caz, conducerea unităţii/instituţiei va adapta orarul şcolar în mod corespunzător sau va identifica alte soluţii de derulare a cursurilor".

Ce a scris cititorul HotNews.ro în formularul de comentarii:

"Prevalându-se de aceste prevederi (din ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii nr. 3235/93/04.02.2021 - n.r.), o învățătoare din cadrul Scolii gimnaziale Petre Ghelmez din București, sectorul 2 (situația este cunoscută în cadrul școlii dar nu se face absolut nimic din cauza acestui ordin), a preferat să nu se vaccineze și să predea în sistem on-line, odată cu intrarea în vigoare a prevederilor ordinului menționat mai sus.

Nu ar fi nicio problemă în acest caz. Numai că aceeași doamnă învățătoare face școala "în sistem privat" cu 10 dintre proprii ei elevi la domiciliul dânsei contra a 1200 lunar/copil, iar cu ceilalți doar în sistem online.

Rog pe domnul ministru să reanalizeze prevederile acestui ordin care, după cum vedeți, conduc la abuzuri.

Copiii din clasa vor sa meargă efectiv la școală și nu pot. Este extrem de frustrant, pentru mine și fetița mea, că nu pot face nimic in sensul asta."

Interviul cu ministrul Sorin Cîmpeanu poate fi urmărit aici


8777 de afisariDeci Cimpeanu v-a trimis direct la...
emil bobu [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 19:07
+2/2
De ce n-ati emigrat? De ce ati ramas in tara asta oribila?
S-a clasat dosarul ca reclamantul a dat date false
Sofis [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 20:22
+1/1
Mda ... vesnica problema.

Inspectoratul nu face absolut nimic sa identifice astfel de practici (deh, si ei primesc la randul lor ceva).

Singura cale este ca parintii sa riste viitorul copiilor lor, scriind cu nume si prenume ce abuzuri se practica. Iar onestitatea tratarii confidentiale a cazului nu exista. Ceea ce evident spune mare lucru despre increderea in corectitudinea corpurilor de control / politiei samd.V

Aia e, voi va faceti ca sistemul e corect, noi stim ca e incorect dar suntem impiedicati sa rezolvam aceste probleme si apoi tot noi suntem de vina ca "de ce nu reclamam" sau "si voi faceti meditatii".

Exista vreun mecanism de control by default al corectitudinii profesorilor, directorilor? Daca nu, de ce avem inspectorate?
inca 1 comentariu comenteaza