CFR Călători face precizări despre transportul bicicletelor cu trenul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683luni 17 mai 2021

CFR Călători face precizări despre transportul bicicletelor cu trenul

de Vlad Barza Marţi, 4 mai 2021, 14:09
- a A+
Imagine
Una dintre multele nemulțumiri legate de trenurile de la noi este legată de numărul mic de vagoane cu spațiu special pentru biciclete, mai ales că acum s-a făcut cald și tot mai mulți oameni vor să le transporte la munte sau la mare. CFR Călători a făcut o serie de precizări despre cum pot fi transportate bicicletele cu trenul, care sunt costurile și ce trebuie să facă grupurile organizate de bicicliști.


Ce spune CFR Călători
  • Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil.
  • Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online.
  • Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei și poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din stații și agenții CFR Călători.
  • Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.
  • În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore, astfel încât înainte ca direcțiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcție de materialul rulant disponibil.
  • În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceștia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.
  • Dacă la verificarea legalității călătoriei pasagerii însoțiți de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimației de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg).


3925 de afisariDegetul mijlociu din partea CFR
cato [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 14:26
+6/8
Cam acesta e rezumatul "precizarilor" si a felului in care CFR incurajeaza mersul cu bicicleta.
mda
e.o. [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 14:37
+3/5
O rușine națională.

La câți călători sunt puteau liniștit reamenaja vagoane și reorganiza garniturile astfel încât să ai loc de bicicletă măcar pe 2-3 trenuri pe zi din fiecare oraș mare.
inca 1 comentariu comenteaza