Apple repară mai multe vulnerabilităţi exploatate de hackeri în iPhone şi alte dispozitive. Utilizatorii, încurajați să instaleze cât mai rapid noul update - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Apple repară mai multe vulnerabilităţi exploatate de hackeri în iPhone şi alte dispozitive. Utilizatorii, încurajați să instaleze cât mai rapid noul update

de george sirbu Marţi, 4 mai 2021, 7:55
- a A+
Imagine
Un update de securitate de prioritate maximă, pentru iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, a fost lansat de Apple din cauza unor noi breşe de securitate descoperite în sistemele de operare ale acestor produse, transmite News.ro.


Apple a lansat, la scurt timp după iOS 4.5, un nou update pentru iOS, iPadOS, WatchOS şi macOS, care vizează o serie de vulnerabilităţi 0-day, despre care există indicii că sunt deja exploatate de hackeri.

Sursa problemelor este motorul de randare al browser-ului Safari, WebKit, iar metoda de atac este una deja obişnuită - prin intermediul unei pagini web special modificate, care duce la executarea de la distanţă a codului maliţios.

Pentru rezolvarea problemelor, Apple a lansat iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1, macOS Big Sur 11.3.1 şi watchOS 7.4.1.

Gravitatea vulnerabilităţilor, a determinat Apple să se gândească şi la utilizatorii ale căror device-uri nu sunt compatibile cu cele mai noi versiuni ale sistemelor sale de operare. Pentru iPhone-urile vechi, a fost lansat iOS 12.5.3.

Toţi utilizatorii dispozitivelor Apple sunt încurajaţi să instaleze cât mai urgent noul update.


3768 de afisariNiciun comentariu
comenteaza