Declaraţia privind beneficiarul real poate fi depusă de vineri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683luni 17 mai 2021

Declaraţia privind beneficiarul real poate fi depusă de vineri

de F.B. Joi, 29 aprilie 2021, 20:59
- a A+
Imagine
Începând de vineri, persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului depun la înmatriculare, anual sau ori de câte ori intervine o modificare, o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali, conform Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).


Bineînțeles, sunt exceptate de la obligaţia depunerii declaraţiei privind beneficiarul real regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale şi societăţile deţinute integral sau majoritar de stat.

Declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată firma în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale.

Dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

“În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în vederea evitării aglomerării ghișeelor, recomandăm ca transmiterea cererilor de depunere a declarațiilor privind beneficiarii reali să se facă prin mijloacele electronice (portalul de servicii al ONRC /adresele de e-mail ale ORCT) sau prin corespondenţă (poștă/curier)", spune ONRC.

Reamintim că recent a intrat în vigoare Legea 101/2021 pentru aprobarea OUG 111/2020.


12479 de afisario mizerie de declaratie
comentacu [utilizator], Vineri, 30 aprilie 2021, 8:25
+1/1
Anexa 1 - date de identificare a beneficiarilor reali
Anexa 2 - date de identificare a reprezentanților legali persoane fizice (repeti datele de la Anexa 1) iar Anexa 2B e despre beneficiari reali persoane juridice...
Apoi, trimiti online sau pe email declaratia + cererea + scan CI si mentionezi in cerere numarul de file :)
Am aprobat bilantul in martie ! Din prima zi de
deval [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 9:18
0/0
aplicare a legii rasmodificate , care mai este si o zi de sarbatoare legala, suntem clienti pentru o amenda intre 5000-10000 lei !! Sa mai spun ca datorita balbaielilor si organizarii defectuoase a portalului de vaccinare , inca nu sunt vaccinata si nu ma duc la Reg Com ....Multumim idiotilor parlamentari, care au reasmodificat iar legea , nu in detalii nesemnificative ci in principii , in aspectele fundamentale , fara sa ne dea timp sa pricepem ce au facut, in timp ce vopsim oua si facem cozonaci !!
comenteaza