Iranul denunţă ''terorism nuclear'' împotriva unei fabrici de îmbogăţire a uraniului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Iranul denunţă ''terorism nuclear'' împotriva unei fabrici de îmbogăţire a uraniului

de N.O. Duminică, 11 aprilie 2021, 20:13
- a A+
Imagine
Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran (OIEA), Ali-Akbar Salehi, a descris duminică drept "terorism nuclear" un incident electric înregistrat în timpul dimineţii la instalaţia de îmbogăţire a uraniului din Natanz, transmit AFP, Reuters şi EFE, potrivit Agerpres .


Într-un comunicat difuzat de televiziunea de stat, Salehi a îndemnat comunitatea internaţională şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) să "acţioneze împotriva acestui terorism nuclear" şi a avertizat că ţara sa "îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva autorilor săi".


Comunicatul de presă nu acuză niciun grup sau stat pentru acest atac şi nu oferă nicio indicaţie a stării instalaţiilor în cauză.

Duminică mai devreme, purtătorul de cuvânt al OIEA, Behrouz Kamalvandi, a anunţat că în cursul dimineţii s-a produs o "pană de curent" de origine suspectă la uzina de îmbogăţire a uraniului din Natanz, unul dintre principalele centre ale programului nuclear al Iranului, unde cu o zi înainte au fost lansate noi cascade de centrifuge interzise de acordul nuclear iranian din 2015.

În Natanz, o instalaţie de aproximativ 100.000 de metri pătraţi construită la opt metri sub pământ, a avut loc o explozie pe 2 iulie 2020, într-o sală de asamblare a centrifugelor avansate, catalogată la momentul respectiv drept "sabotaj".3336 de afisariLol
mitg [utilizator], Duminică, 11 aprilie 2021, 20:40
+12/16
Le-a scurtcircuitat israelul lița de la sigurante.
///
GemstonePig [utilizator], Duminică, 11 aprilie 2021, 21:27
+8/8
Le-au pus fisa de 10 bani in fundul patronului.
inca 4 comentarii comenteaza