Erdogan cere soluționarea pe cale diplomatică a conflictului din Donbas, cu respectarea integrității teritoriale a Ucrainei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Erdogan cere soluționarea pe cale diplomatică a conflictului din Donbas, cu respectarea integrității teritoriale a Ucrainei

de Redactia Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:54
- a A+
Imagine
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut sâmbătă să se pună capăt evenimentelor "îngrijorătoare" din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, după o întrevedere la Istanbul cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi a adăugat că ţara sa este gata să ofere ajutorul necesar, transmite Reuters, citată de Agerpres.


Erdogan şi Zelenski au purtat convorbiri sâmbătă la Istanbul, pe fondul tensiunilor dintre Kiev şi Moscova pe tema conflictului din Donbas.

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ucrainean, Erdogan şi-a exprimat speranţa ca acest conflict să fie soluţionat pe cale paşnică, prin dialog pe baza tradiţiei diplomatice, în conformitate cu dreptul internaţional şi cu integritatea teritorială a Ucrainei.

La rândul său, Zelenski a apreciat că poziţiile diplomatice ale Kievului şi Ankarei coincid în privinţa ameninţărilor din regiunea Mării Negre şi a răspunsului la aceste ameninţări.

Zelenski a adăugat că l-a informat pe Erdogan "în detaliu" pe tema situaţiei din regiunea Donbas. Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Kievul de ''acţiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc. Violenţele s-au intensificat între trupele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas.


3790 de afisariintegritate teritoriala
Nevermind [utilizator], Duminică, 11 aprilie 2021, 16:28
+2/2
Cam cum o respecta turcia pe a siriei, nu?
Istoria se repeta?
Popcea [utilizator], Duminică, 11 aprilie 2021, 9:07
+1/3
Oare asistam la un nou razboi al Crimeei cand Rusia a inceput, plina de avant, razboiul de ocupatie iar apoi s-a acoperit de rusine pierzand lamentabil in fata Marii Britaniei, Frantei si a Imperiului Otoman?
inca 2 comentarii comenteaza