Biden denunță "epidemia" atacurilor armate din SUA și cere interzicerea armelor de asalt pentru populație - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Biden denunță "epidemia" atacurilor armate din SUA și cere interzicerea armelor de asalt pentru populație

de I.B. Joi, 8 aprilie 2021, 19:24
- a A+
Imagine
​Președintele Joe Biden a denunțat joi "epidemia" violenței cu arme de foc în Statele Unite, enumerând seria de atacuri mortale care au afectat țara în ultimii ani.

"Violența cu armele în această țară este o epidemie, este o rușine internațională", a spus el în timpul unui discurs la Casa Albă.

Președintele a cerut joi interzicerea puștilor de asalt pentru persoanele fizice, dezvăluind planul său de a aborda problema atacurilor armate.

Noile măsuri includ planuri pentru ca Departamentul de Justiţie să combată "armele fantomă" auto-asamblate şi să facă "dispozitivele stabilizatoare" - care transformă efectiv pistoalele în puşti - supuse înregistrării în conformitate cu Legea Naţională a Armelor de Foc.

Biden a spus că va cere Biroului pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozivi să publice un raport anual privind traficul de arme de foc în Statele Unite şi să faciliteze adoptarea de către state a unor legilor care să permită semnalarea persoanelor cu risc care deţin arme.

Acesta susține că niciuna dintre aceste măsuri nu atacă al doilea amendament al Constituției, invocat de apărătorii armelor de foc ca o garanție a dreptului lor de a purta o armă.

Pe 24 martie, Biden a cerut Congresului să adopte rapid noi măsuri legislative pentru controlul armelor de foc, după recentele atacuri armate produse în statele Georgia şi Colorado.

Opt persoane au fost ucise recent în atacuri armate comise în oraşul Atlanta (statul american Georgia), iar zece au fost omorâte luni într-un supermarket din oraşelul Boulder, situat în Colorado.

"Aceasta nu este şi nu trebuie să fie o chestiune politică de partid. Este o problemă americană. Nu vreau să mai aştept niciun minut pentru a lua măsuri normale care vor salva vieţi în viitor; îi îndemn pe colegii din Camera Reprezentanţilor şi Senat să acţioneze", a declarat Joseph Biden, citat de site-ul Axios.com.

"Putem interzice din nou armele de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate. Vor fi salvate vieţi, vieţi ale americanilor. Şi trebuie să acţionăm", a subliniat preşedintele SUA. Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA a organizat deja o dezbatere pe tema violenţelor armate.

Fostul jucător de fotbal american din NFL Phillip Adams a ucis cinci persoane, inclusiv un medic cunoscut, într-un atac armat în South Carolina şi s-a sinucis joi , declară o sursă la curent cu ancheta pentru The Associated Press.


Părinţii lui Adams locuiesc în apropiere de locuinţa medicului, la Rock Hill, şi au fost trataţi de către medic, potrivit acestei surse, care precizează că fostul jucător s-a sinucis după miezul nopţii de miercuri spre joi cu o armă de calibrul .45.

Biroul şerifului din comitatul York a anunţat că forţele de ordine au efectuat căutări timp de mai multe ore, înainte să găsească suspectul, într-o casă vecină.

Phillip Adams, în vârstă de 33 de ani, a jucat în 78 de meciuri din NFL, timp de cinci sezoane, la şase echipe. Pe când era începător, în 2010, Adams s-a accidentat grav la o gleznă, un accident în urma căruia i s-au inserat mai multe şuruburi în picior.2231 de afisariPredictie
feroviarul123 [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 19:44
+5/7
Atacurile nu se vor termina nici cu interzicerea armelor de asalt. Sunt 400 000 000 de arme de foc în posesia americanilor. Civilii americani au mai multe arme decât toate armatele lumii la un loc. Chiar daca va reuși sa ia AR-15 de la cetățenii care respecta legea cei care o încalcă le vor păstra. Ca sa dispară toate armele vor fi necesari zeci de ani.
In primul rand ca se scrie Heckler &Koch
feroviarul123 [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 14:37
+1/1
In al doilea rand un MP5 este cam 25-30 000 de dolari daca vrei sa-l cumperi. Ma îndoiesc ca a dat primăria atâta. Sa topești un MP5 este la fel ca si cum ai topii o moneda veche de 2000 de ani și ai vinde aurul sau argintul.
inca 4 comentarii comenteaza