Un cunoscut miliardar american și investitor în criptomonede crede că bitcoin ar putea fi o "armă financiară chineză" care subminează SUA - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Un cunoscut miliardar american și investitor în criptomonede crede că bitcoin ar putea fi o "armă financiară chineză" care subminează SUA

de S.J. Joi, 8 aprilie 2021, 16:58
- a A+
Imagine
Miliardarul american de origine germană Peter Thiel este "pro-cripto" și "maximalist pro-bitcoin" dar crede de asemenea că moneda digitală ar putea submina America, scrie Bloomberg .


Thiel, investitorul în capital de risc și donator conservator al Partidului Republican din SUA, a îndemnat guvernul american să înăsprească reglementările plasate asupra criptomonedelor în cadrul unei apariții publice de marți.

Afirmațiile sale par să reprezinte o schimbare de curs semnificativă pentru Thiel, care este un investitor major atât în criptomonede precum și în afaceri care au ca obiect de activitate dezvoltarea și tranzacționarea acestora.

"Mă întreb în acest moment, [dacă] bitcoin ar trebui considerat parțial ca armă financiară chineză împotriva SUA", a declarat Thiel în cadrul unui eveniment virtual susținut de Fundația Richard Nixon.

"[Bitcoin] amenință banii fiat dar amenință în special dolarul american", a adăugat acesta. "[Dacă] China a tânjit după bitcoin, poate că SUA ar trebui, dintr-o perspectivă geopolitică, să pună niște întrebări mai dure despre cum funcționează exact", a mai spus Thiel.

Pe lângă Thiel, în cadrul evenimentului, au mai vorbit fostul secretar de stat american Mike Pompeo și Robert O’Brien, fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump.

Conversația dintre Thiel, care a criticat în mod frecvent companiile americane care fac afaceri cu Beijingul, și cei doi foști adversari proeminenți ai Chinei din administrația Trump s-a axat în mare parte în jurul relațiilor dintre SUA și China.

În timpul discuțiilor Thiel a criticat din nou Alphabet Inc., compania care deține Google, pe care a acuzat-o într-un discurs din 2019 că lucrează împotriva intereselor americanilor.

Miliardarul a relatat marți că a presat angajați ai diviziei de inteligență artificială ai companiei să-i răspundă dacă tehnologia dezvoltată de aceștia este folosită în regiunea Xinjiang unde are loc suprimarea minorității uigure, pe care mai multe țări au catalogat-o drept genocid.

"Păi, nu prea știm și nu puntem întrebări", ar fi răspuns aceștia, potrivit lui Thiel.

Google a afirmat însă într-un comunicat că nu lucrează cu forțele armate ale Chinei și că este mândră de "a continua istoria noastră îndelungată de colaborare cu guvernul SUA, inclusiv cu Departamentul de apărare, în multe domenii printre care cibersecuritatea, recrutarea și asistența medicală".

Citește și:18811 afisariaiureli
comentacu [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 17:36
+2/6
cata vreme nu iti poti plati intretinerea sau cosul de cumparaturi la supermarket in criptomonede, nu reprezinta decat un joc, o speculatie si nu vor inlocui banii fiat.
Bitcoin este o prostie pentru visători.
asavreau [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 8:30
0/2
Cu Bitcoin ești bogat virtual atâta timp cât îți ții capitalul blocat în bitcoin. Dacă încerci să schimbi bitcoin într-o monedă reală, se dezumflă balonul- nu primești nici valoarea inițială investită cu toată creșterea de mii de ori. Și da, pare o șmecherie chinezească, chinezii fiind specialiști în a fraieri și oferi vise. De aia comunismul chinez rezistă.
inca 2 comentarii comenteaza