Criza AstraZeneca: Și Italia rezervă vaccinul doar pentru persoanele de peste 60 de ani (oficial) / Belgia: 55+, Marea Britanie recomandă 30+ - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Criza AstraZeneca: Și Italia rezervă vaccinul doar pentru persoanele de peste 60 de ani (oficial) / Belgia: 55+, Marea Britanie recomandă 30+

de I.B. Miercuri, 7 aprilie 2021, 23:14
- a A+
Imagine
Italia a anunțat miercuri că rezervă utilizarea vaccinului Covid-19 AstraZeneca pentru cei peste 60 de ani, în urma unor rapoarte care confirmă o legătură cu cazuri rare de cheaguri de sânge apărute după vaccinare, potrivit AFP.


S-a decis "recomandarea utilizării de preferință persoanelor cu vârsta peste 60 de ani", a declarat consilierul științific al guvernului italian Franco Locatelli într-o conferință de presă cu câteva ore după ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a propus să enumere riscul formării cheagurilor de sânge ca efect secundar al vaccinului anglo-suedez.

Belgia recomandă 55+

Belgia a decis miercuri să rezerve utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele de peste 55 de ani , urmând în special avizul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) care confirmă o legătură cu cazuri rare de cheaguri de sânge, potrivit AFP.

"Pe baza avizelor științifice recente, miniștrii belgieni ai sănătății au decis să înlocuiască (vaccinul) AstraZeneca cu alte vaccinuri pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani; pentru persoanele cu vârsta de 56 de ani și peste, toate vaccinurile vor continua să fie administrate", declară autoritățile sanitare belgiene, care urmează astfel decizia luată și de alte țări.

Marea Britanie, recomandare 30+

Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit a recomandat miercuri să se limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca la cei cu vârsta peste 30 de ani, atunci când este posibil, după raportarea de cazuri rare de cheaguri de sânge.

"Adulților cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care nu prezintă o comorbiditate care să le facă să prezinte un risc mai mare de apariție a unei forme severe de boală Covid-19, ar trebui să li se ofere un alt vaccin Covid-19, mai degrabă decât vaccinul AstraZeneca, atunci când un astfel de vaccin este disponibil", a declarat prof. Wei Shen Lim, de la JCVI, menționând că recomandarea comitetului nu este de oprire a vaccinării în nicio grupă de vârstă.


1588 de afisariDeci care e testul ala simplu?
Martinezu [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 10:25
0/0
te ai luat cu vorba si ai uitat sa il precizezi. Si medici din intreaga lume il asteapta. Care e?
Nu e test, e simptom
bardiCristi [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 2:30
0/0
Cand am luat vaccinul am avut o febra usoara, 38*C, dureri de cap si oboseala... o zi, a doua s-a lasat, a treia am mai ramas doar cu durere locala, in rest nimic. Si presupun ca asa e la multi tineri. Vecinii mai in varsta au sta bine mersi 4-5 zile cu reactii severe.

Simptomul de tromboza se face dupa 4-5 zile cu dureri de cap tot mai puternice pt. ca procesul implica un raspuns imunitar, in cazul asta generat de vaccin ce produce celule T. Pana nu se produc acele celule T, nu e nimic. Odata produse ele confunda trombocitele, utile la coagulare in caz de sangerare, cu invadatori. Se lipesc intre ei si se tot lipesc pana la formarea de cheaguri. In aceste cazuri chiar e vorba de sistem imunitar ce nu raspunde corect la amenintari. Deci cazuri rare sau foarte rare in functie de locatie. In occident bolile automunitere, in care raspunsul imunitar nu e corespunzator sunt mult mai prevalente decat in alte zone ale lumii. Acelasi raspuns imunitar fata de trombocite se intampla la persoanele cu probleme si in cazul bolii COVID, chiar si fara vaccin. Sau in cazuri de gripa, documentate.

Din statistici, cazurile de 1< la 10.000 sunt cazuri considerate rare. La ~80 de cazuri pe 30.000.000, sunt 1< la 370.000. La 19 decese sunt 1< la 1.500.000 de cazuri.

O alta problema la noi, doar de la inceputul anului au murit peste 9000 de oameni si pe masura ce ATIurile vor fi pline, tot mai multi vor muri. Plus ca presa romana e oarba la efectele grave pe care le are COVID la 10% din vindecati, multi tineri raman cu sechele pe viata. Aici, nimeni nu spune nimic. 10% din 1 milion, acum. Dupa vara vor fi usor 2 milioane de infectati.
inca 1 comentariu comenteaza