Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză

de V.M. Miercuri, 7 aprilie 2021, 18:47
- a A+
Imagine
Românii care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin anti-Covid cu serul de la AstraZeneca "categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin", a anunțat miercuri coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.


"La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverese, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin", a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Reamintim că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat miercuri că a fost stabilită "o legătură posibilă între vaccinarea cu AstraZeneca și cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut" , dar că nu va fi schimbată recomandarea de folosire în continuare a acestui vaccin împotriva Covid-19, pentru că beneficiile depășesc riscurile.
7207 afisariValerica
Inkwell [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 19:38
+9/15
Rapelul se anuleaza oricum daca faci tromboze, pentru ca mori. Serios acuma, ce trebuie sa facem sa scapam de tine?
Era sa ma mir
panda_rosu [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 19:31
+8/12
Credeam ca restrictioneaza varsta de vaccinare, cele mai multe cazuri de coagulari aparand la tineri, dar el nu, doar rapelul la cei care au facut deja tromboze la prima doza... bine ca nu a zis ca cei decedati dupa prima doza nu trebuie sa o mai faca pe a doua.
inca 9 comentarii comenteaza