Turcan: Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15% - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Turcan: Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15%

de I.B. Marţi, 6 aprilie 2021, 23:45
- a A+
Imagine
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că în România numărul oamenilor care muncesc, dar care se află în situaţie de sărăcie este dublu faţă de media europeană. Ea s-a arătat din nou îngrijorată de numărul mare de angajaţi - aproximativ 1,2 milioane - care primesc salarii mici în sistemul privat, potrivit News.ro.


"Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15% ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţă până seară şi nu le ajung banii şi atunci nici cei care se află în sistem de asistenţă socială nu sunt impulsionaţi să iasă din asistenţa socială şi să intre în muncă", a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Ministrul Muncii s-a arătat din nou îngrijorat de nivelul salariului minim în sistemul privat, arătând că 1.200.000 de oameni primesc contravaloarea salarului minim.

Conform Ralucăi Turcan, în luna curentă Guvernul plăteşte şomaj tehnic pentru aproximativ 55.000 de angajaţi din domenii afectate de criza sanitară, efortul bugetar în acest sens ridicându-se la 84 de milioane de lei.

"Trăgând o linie, din momentul declanşării stării de urgenţă, am salvat aproximativ 1,2 milioane de locuri de muncă prin şomajul tehnic. Acestora li se adaugă şomerii indemnizaţi care sunt în sistemul de şomaj", a afirmat ministrul.640 de afisariProblema e cu aia care platesc salariul minim
AndyXXX [utilizator], Marţi, 6 aprilie 2021, 23:53
+4/6
Nu cumva sunt patroni de firme devalizate si tinute special pe profit zero, dar care pe persoana fizica detinin proprietate vila + 3 BMW-uri?
calculasi
..13 [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 0:42
+2/2
Tanti si pi ceia de pupa banii la negru???

nu vazui inca morti de foame si nici prea multi fara de casa...

Dar stai sa vezi ca amu se urca tarifele la utilitati - caldura, energie - basca si ceva impozite/taxe mai mari, nu mai zic de preturile de la papitza ca la noi este dupa ploaie pretul si zic ca o sa fie si mai bine - review data!

marete preocupari.
controleaza totul dansa.
inca 1 comentariu comenteaza