Turcan: Crește numărul de pensionari și este nevoie de o creştere a numărului de persoane active care să cotizeze la bugetul de asigurări sociale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Turcan: Crește numărul de pensionari și este nevoie de o creştere a numărului de persoane active care să cotizeze la bugetul de asigurări sociale

de I.B. Marţi, 6 aprilie 2021, 23:12
- a A+
Imagine

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că este nevoie de o creştere a numărului de persoane active care să cotizeze la bugetul de asigurări sociale, în condiţiile în care creşte numărul de pensionari şi se constată şi o creştere a ratei şomajului, potrivit News.ro.


"Provocarea noastră este încă din prima secundă să creştem şi să impulsionăm viaţa activă pentru că cifrele, pe fond, nu arată bine, avem o creştere a numărului de persoane care intră în pensie, avem o scădere a natalităţii evidentă, avem deja nişte semnale de creştere a şomajului pentru că se resimt efectele pandemiei şi atunci ca o primă soluţie trebuie să acţionăm pentru creşterea ocupării şi impulsionarea vieţii active", a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Turcan a explicat şi că România are 4 milioane de pensionari în sistemul public, 107.000 de pensionari anticipat cu sau fără penalizare, aproximativ 900.000 de beneficiari de pensie de invaliditate sau de urmaş, iar dintre aceştia peste 200.000 lucrează după pensionare.

"În România numărul de pensionari este în creştere, ceea ce înseamnă că presiunea pe bugetul de asigurări sociale este una foarte mare şi sustenabilitatea sistemului de pensii este şubredă şi e posibil, dacă noi nu creştem rata de ocupare şi vom avea în permanenţă subvenţie de la bugetul de stat pentru bugetul de asigurări sociale, să ne trezim că la un anumit moment îţi crapă frâiele economiei şi scade puterea de cumpărare a unei pensii", a adăugat ministrul Muncii.

Turcan a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi adoptată ordonanţa care îi încurajează pe părinţii cu copii mici să revină la lucru, prin acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pe toată durata concediului de creştere a copilului, lunar, acelor părinţi care revin la serviciu înainte de împlinirea vârstei de şase luni de către copil.4715 afisarisolutia e f.f.f simpla
Roman_Cetatean [utilizator], Marţi, 6 aprilie 2021, 23:26
+32/34
eliminati pensiile speciale, de serviciu, cum le-o zice, plus pensionarea inainte de 65 de ani si voila. Scade si cheltuiala bugetului si creste si ocuparea ca loazele alea securiste vor trebui sa faca ceva- ori raman angajati, ori daca ies din sistem se vor angaja altundeva.
Dati pensie doar de la 65 de ani doar fctie de contributivitate (sau o formula echivalenta pt cei care nu au avut contributii o perioada, cum a fost in aramata).
E atat de simplu!!! egalitate de tratament, de drepturi. va sustine 90 % din populatie daca faceti un referendum pe tema asta, doar sa vreti. Dar se pare ca nu (prea) vreti, cautati solutii tot pe spinarea fraierilor care contribuie, din cate se vede!
Sa rezolve problemele, nu sa dea sfaturi
Cozmin30 [utilizator], Marţi, 6 aprilie 2021, 23:33
+24/28
Turcan nu este ministru ca sa dea sfaturi pretioase, ci ca sa gaseasca solutii.
Sa creeze conditii bune si oamenii se vor angaja, nu vor mai pleca din tara, unii din cei plecati se vor intoarce.
Ea trebuie sa taie pensiile speciale si sa majoreze pensiile bazate pe contributivitate.
Trebuie sa :
- desfiinteze sau sa impoziteze cu 90% pensiile speciale, nemeritate si nesimtite
- desfiinteze sau sa suspende finantarea partidelor de la buget
- desfiinteze indemnizatiile falsilor academicieni, de la toate falsele academii
- desfiinteze indemnizatiile falsilor revolutionari
- desfiinteze finantarea asa-zisei case regale
- desfiinteze Institutul Tapului Levantin
- desfiinteze Institutul Revolutiei
- reduca salariile nesimtite ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, celor de la ASF, ANRE, ANCOM etc
- reduca sumele acordate prin programul PNDL, din care primarii fac cheltuieli inutile, doar pentru a lua comision si a plati clientela politica.
Sa nu spuna ca CCR a decis ca desfiintarea Institutului Revolutiei este neconstitutionala. Este o aberatie. Nu este treaba CCR. Nu scrie nicaieri in constitutie ca nu poate fi desfiintat un institut inutil. Sa se autofinanteze.
Guvernul sa dea CCR in judecata, pentru depasirea atributiunilor, pentru abuz in serviciu, pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru favorizarea infractorilor.
inca 29 de comentarii comenteaza