Actorul Paul Ritter, tovarășul Diatlov din miniseria "Chernobyl", a murit la vârsta de 55 de ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Actorul Paul Ritter, tovarășul Diatlov din miniseria "Chernobyl", a murit la vârsta de 55 de ani

de S.J. Marţi, 6 aprilie 2021, 14:06
- a A+
Imagine
Actorul britanic Paul Ritter , cunoscut din filme precum "Quantum of Solace", "Harry Potter and the Half-Blood Prince" și, mai recent, interpretarea lui Anatoli Diatlov, inginerul-șef al centralei nucleare de la Cernobîl în miniseria HBO cu același nume, a murit, informează BBC și News.ro.


Născut pe 5 martie 1966, în Kent, Paul Ritter şi-a început cariera în teatru în ultimul deceniu al secolului trecut.

A jucat pentru National Theatre în spectacole precum "The Royal Hunt of the Sun", "All My Sons", "Coram Boy", "The Hot-House", "The Curious Incident of the Dog in the Night- time" şi, mai recent, a fost John Major în "The Audience". Pentru Royal Shakespeare Company, a avut roluri în montări ca "Troilus and Cressida" şi "The White Devil".

În 2009, a jucat alături de Amanda Root, Jessica Hynes şi Stephen Mangan în "The Norman Conquests" a Old Vic interpretată pe Broadway, pentru care a fost nominalizat la premiile Tony.

A jucat în numeroase producţii de televiziune, printre care "Chernobyl" şi "Catherine the Great", iar în ultimii zece ani a dat viaţă personajului Martin Goodman în comedia "Friday Night Dinner" a Channel 4.

Între lungmetrajele în care a jucat se numără "The Libertine", "Hannibal Rising", "Quantum of Solace" şi "Harry Potter and the Half-Blood Prince". Paul Ritter a murit în seara de 5 aprilie, a anunţat într-un comunicat agentul său.

Ritter s-a stins din viață din cauza unei tumori cerebrale.5590 de afisariNot
HP [utilizator], Marţi, 6 aprilie 2021, 15:07
+4/4
Definitely not great, but terrible :(
Nu-mi vine să cred!
Nyk1 [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 18:04
0/0
Mă tot aștept să intre cineva pe ușă și să-mi spună: „You didn't see this obituary. YOU DIDN'T! BECAUSE IT'S NOT ТHERE!”

Unul dintre cei mai buni actori europeni care s-au făcut remarcați în ultimеle decenii, alături de Bruno Ganz (care l-a portretizat pe Hitler)!

Покойся с миром, товарищ!
comenteaza