Jay Leno și-a cerut scuze pentru glumele făcute la adresa asiaticilor: "Știam că nu am dreptate" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Jay Leno și-a cerut scuze pentru glumele făcute la adresa asiaticilor: "Știam că nu am dreptate"

de S.J. Joi, 25 martie 2021, 13:46
- a A+
Imagine
Celebrul comediant american Jay Leno şi-a exprimat regretul pentru glumele făcute pe seama asiaticilor timp de două decenii, în contextul unui val recent de atacuri rasiste asupra cetăţenilor americani de origine asiatică, relatează USA Today , potrivit Agerpres.


În cadrul unei videoconferinţe desfăşurate pe Zoom cu Guy Aoki, liderul grupului Media Action Network for Asian Americans (MANAA), Jay Leno a vorbit despre glumele pe care le-a făcut în trecut conţinând stereotipuri despre comunitatea asiatică precizând că în acea vreme nu i s-au părut nepotrivite.

"Râdeam de inamicul nostru din Coreea de Nord şi, asemeni multor glume, aveau un dram de adevăr", a explicat starul în timpul videoconferinţei, menţionând că a fost mereu criticat pentru ceea ce spunea în emisiunea sa de televiziune, "The Tonight Show with Jay Leno ", difuzată timp de 22 de ani de postul NBC.

"În acele vremuri, exista tendinţa predominantă ca un grup să se plângă mereu de ceva, prin urmare nu trebuia să îţi faci griji pentru asta. Când primeam vreo plângere, existau două moduri de a o trata: fie gestionam problema, fie spuneam că nu ne interesează de cei care nu ştiu de glumă", a mărturisit Leno.

"M-am pus de multe ori de partea celei de-a doua opţiuni, deşi în adâncul sufletului ştiam că nu am dreptate", a explicat miercuri comediantul revistei Vanity Fair .

"Vreau să îmi cer iertare. Nu consider că este vorba de un alt exemplu de anulare culturală, ci de ceva într-adevăr greşit", a adăugat el.

Declaraţiile lui Leno survin într-un moment când în SUA se înregistrează o creştere a atacurilor împotriva cetăţenilor de origine asiatică, un asalt cu armă de foc asupra a trei centre de masaj având loc săptămâna trecută în Georgia, soldat cu opt morţi dintre care şase femei asiatice.


1980 de afisariMda
Appollodor [utilizator], Joi, 25 martie 2021, 14:36
+4/4
Pot înțelege, măcăr în parte, eventualele nemulțumiri ale diverselor grupări de care se mai râde sau care sunt "stereotipate". Totuși, există vreun fel de comedie pe lumea asta care reușește să nu ofenseze pe absolut nimeni în niciun fel? Peste ceva vreme o să fie interzis și "Avarul" lui Molière, pe motiv că insultă persoanele chibzuite ce nu doresc să cheltuiască extravagant.
Oh, Jay !
John M. [utilizator], Joi, 25 martie 2021, 17:18
+2/2
Nu era cazul...Sunt sigur ca si ei au ras alaturi de noi ceilalti..."Cand lumea rade, ea merge mai departe", citeam undeva.
inca 2 comentarii comenteaza