​DOCUMENT Managerii de spitale nu vor mai putea face achiziții directe de peste 50.000 de lei fără avizul CA al spitalului / Vlad Voiculescu promite că "furatul din spitale va deveni un sport foarte periculos" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

​DOCUMENT Managerii de spitale nu vor mai putea face achiziții directe de peste 50.000 de lei fără avizul CA al spitalului / Vlad Voiculescu promite că "furatul din spitale va deveni un sport foarte periculos"

de Alina Neagu Vineri, 26 februarie 2021, 9:31
- a A+
Imagine
Achizițiile directe ale spitalelor care depășesc suma de 50.000 de lei vor trebui avizate și de Consiliul de Administrație al spitalului și nu vor mai putea fi făcute doar de manager. De asemenea, consiliile de administrație vor putea cere un audit extern asupra cheltuielilor spitalului, prevede o Ordonanță de Urgență publicată aseară în Monitorul Oficial. "Conform rapoartelor DNA, sumele pretinse de manageri corupți pentru contracte cu spitalul reprezintă un procent fix din valoarea facturilor plătite, cuprins în intervalul 5-20%. Mita se dă direct managerului sau este mascată prin plata unor servicii fictive de consultanță către firme apropiate managerului, uneori firme offshore", spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.


"Achiziție directă, fără licitație. Una dintre expresiile preferate ale multor manageri de spital corupți și ale politicienilor care i-au susținut și alături de care au profitat în ultimii 30 de ani. Am reglementat lucrurile acestea clar, prin Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial. E doar un prim pas. Guvernul și-a asumat profesionalizarea, depolitizarea și transparentizarea managementului de spital din România. Mai e mult până acolo… dar furatul din spitale va deveni un sport foarte foarte periculos în țara asta", mai spune ministrul Sănătății.

Textul integral al Ordonanței de Urgență (sursa: Monitorul Oficial):


2920 de afisarice de carcotasi
Andrei__ [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 10:32
+4/4
In sfarsit vine cineva bine intentionat care chiar incearca sa faca niste schimbari, si noi in loc sa-l sustinem, comentam de pe margine in timp ce puscam seminte. 45 de ani de comunism, 30 de ani de cleptocratie si noi vrem sa se rezolve totul in 2 luni de mandat.

Nu scapi de coruptie peste noapte. Chiar daca s-a schimbat guvernul si parlamentul, sub ei si deasupra noastra sunt zeci de mii de lipitori care vor face tot posibilul sa ramana lipitori.

Putintica rabdare.
Daca franeaza substantial furtul
ACP [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 10:50
+2/2
tot e ceva. Sper sa reuseasca. Si asa se profita enorm de pe contributiile cetatenilor.
inca 6 comentarii comenteaza