Alungați de pe Facebook și Twitter, extremiștii lui Trump se revarsă în altă parte - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845vineri 26 feb 2021

Alungați de pe Facebook și Twitter, extremiștii lui Trump se revarsă în altă parte

de I.B. Miercuri, 24 februarie 2021, 0:43
- a A+
Imagine
Gab în loc de Twitter, MeWe pentru a înlocui Facebook, Telegram pentru mesaje și Discord pentru insideri: interziși de pe platformele de masă, susținătorii extremiști ai lui Donald Trump, adepți ai teoriei conspirației și militanți pentru supremația albilor, s-au retras în rețele mai confidențiale și mai greu de reglementat, potrivit de AFP.


"Cei mai extremi susținători ai lui Trump erau deja bine stabiliți pe platforme alternative", a declarat Nick Backovic, cercetător la Logically A I, o companie specializată în dezinformare digitală. "Facebook și Twitter au răspuns foarte lent, le-a permis practic celor cu forta de a influența să-și reconstruiască publicul aproape fără întrerupere".

După revoltele din 6 ianuarie din Washington, rețelele sociale majore au blocat organizațiile implicate, cum ar fi Oath Keepers, Three Percenters și Proud Boys.

Facebook a intensificat astfel epurările împotriva mișcărilor respective, în timp ce Twitter, la rândul său, l-a interzis definitiv pe fostul președinte și a șters 70.000 de conturi afiliate la QAnon, o nebuloasă ai cărei credincioși erau convinși, sau sunt încă, că Trump va salva lumea de elitele corupte și pedofile.

"Este o strategie care funcționează", a spus Jim Steyer, președintele Common Sense Media. "Uită-te la Trump fără Twitter: și-a pierdut megafonul, mesajele sale nu mai sunt amplificate".

Dar milioane de extremiști și conspiratori refuză să se resemneze, potrivit experților, care se tem că cenzura reunește și unește indivizi care sunt foarte diferiți.

"La QAnon, aveți militanți proarmei, republicani tradiționali, mame care stau acasă, profesoara de yoga ... Oameni care au păstrat încă o anumită distanță de grupurile naziste sau de supremație a albilor. Dar acolo, ei încep să se amestece.", observă Alex Goldenberg de la Network Contagion Research Institute (NCRI), un centru de cercetare specializat și în dezinformarea digitală.

Adepții dezamăgiți se adună sub alte steaguri, inclusiv mișcarea anti-vaccin. Pe Telegram, grupuri de zeci de mii de susținători ai lui Donald Trump transmit astfel zvonuri false despre "vaccinurile depopulării", între două insulte împotriva lui Joe Biden sau a migranților.

Autoritățile ar putea disprețui aceste schimburi vehemente în colțuri puțin cunoscute ale internetului. Dar, deși eliminările făcute de rețelele sociale mari a limitat capacitatea de recrutare pe scară largă a mișcărilor extremiste, focul mocnește.

La sfârșitul lunii ianuarie, un grup de manifestanți, de exemplu, a întrerupt vaccinările împotriva Covid-19 pe un stadion din Los Angeles.

Cu toate acestea, necesitatea reglementării rețelelor alternative se confruntă cu constrângeri morale și practice. Limitele libertății de exprimare fac obiectul unei dezbateri tensionate în Statele Unite.

Talking, un fel de Facebook conservator, a fost lăsat deoparte pentru câteva săptămâni, interzis de pe web de Google, Apple și Amazon, deoarece le-a încălcat regulile de moderare a conținutului care incită la violență. El a revenit online la mijlocul lunii februarie.

Gab și MeWe, care seamănă și cu Facebook, și-au văzut popularitatea explodând după 6 ianuarie. Potrivit lui Alex Goldenberg, extremiștii care li s-au alăturat îl folosesc în primul rând pentru a-și exprima frustrarea.

"Nu a existat nicio pandemie în 2020. Gripa a fost folosită pentru a distruge economia și a fura alegerile (lui Donald Trump)", a declarat utilizatorul Gab ILoveJesusChrist123.

Telegram este mai favorabil acțiunii, prin intermediul grupurilor private, protejate prin criptare. Pasionații de arme de foc pot fi găsiți pe forumul MyMilitia.com ("Miliția mea").

"Există sute de grupuri pe MeWe și doar o fracțiune este legată de politică", a declarat pentru AFP David Westreich, directorul de marketing al platformei. "Spre deosebire de Facebook și Twitter, (...) pe MeWe nu există nicio modalitate ca agenții de publicitate, politicienii sau oricine altcineva să promoveze lucrurile utilizatorilor noștri"

MeWe și Telgram au făcut eforturi cu moderarea, dar resursele necesare sunt costisitoare.


1845 de afisariCenzura e atunci cand...
rsumy_ [utilizator], Miercuri, 24 februarie 2021, 9:55
+2/12
... e aplicata de Stat sau la indemnul Statului.
Cand e vorba de o entitate privata, nu e cenzura.

E clar?

CENZÚRĂ, cenzuri, s. f. 1. Control prealabil exercitat, în unele state, asupra conținutului publicațiilor, spectacolelor, emisiunilor de radioteleviziune și, în anumite condiții, asupra corespondenței și convorbirilor telefonice; organ care exercită acest control. 2. Demnitatea, funcția de cenzor în vechea Romă. – Din lat. censura, fr. censure.
Fara libertate de exprimare nu exista democratie
animatron [utilizator], Miercuri, 24 februarie 2021, 9:42
-3/13
Libertatea de exprimare trebuie "cenzurata" doar cand sunt incalcate legi si exista in acest sens decizii judecatoresti.

Daca nu se incalca legi si nu exista hotarari de interdictie pronuntate de tribunale, ne aflam in situatia de cenzura ca in regimurile totalitare.

America a incetat sa fie o democratie functionala din momentul in care oligarhia globalista a preluat controlul retelelor sociale si a majoritatii mass-mediei "mainstream".

Cand OSCE isi trimite misiuni de observare a unor alegeri, in tari unde opozitia e reprimata, nu le considera niciodata "libere" daca:

-majoritatea covarsitoare a mass-media e pro-guvernamentala
-drepturi si libertati individuale sunt limitate arbitrar fara decizie judecatoareasca
-opozitia politica e demonizata, haituita, cenzurata
-se incearca incarcerarea principalilor opozanti politici

Toate aceste conditii sunt acum indeplinite in America "pe calea socialismului democratic", ne aflam in prezenta unui regim care imita masuri totalitare.

Cei care aproba cenzura cu pretextul ipocrit ca e vorba de "companii private", prefera sa ignore Constitutia USA, legea speciala de "superimunitate" pt retele sociale si controlul politic asupra corporatiilor in cauza.

Fascistii si totalitaristii sunt acum la stanga spectrului politic (acolo erau si pe vremea lui Mussolini si Hitler, ei erua "national-socialisti").

Exista la multi simpatizanti de stanga dorinta sadica clar exprimata de a provoca suferinta si de a teroriza "adversarii" politici de dreapta, de a-i hartui, injura, insulta.

Amintiti-va de BLM-Antifa cum umblau in haite pe strazi si amenintau oamenii care mancau la terase in NY, uitati-va sa vedeti unde se ajunge cand se accepta negarea libertatilor individuale.

Pe masura ce se inchid ochii in fata abuzurilor ajungem la absurditati care indica cat de anormala si periculoasa e ideologia "corect politica" si "woke": matematica e "rasista", iar Shakespeare a fost "suprematist".

Lupta pt libertate nu poate fi cenzurata!
inca 6 comentarii comenteaza