"Ideologia din farfurie": Primarul orașului Lyon, criticat pentru înlăturarea cărnii din meniurile școlilor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845vineri 26 feb 2021

"Ideologia din farfurie": Primarul orașului Lyon, criticat pentru înlăturarea cărnii din meniurile școlilor

de S.J. Marţi, 23 februarie 2021, 10:56
- a A+
Imagine
Guvernul francez l-a criticat pe primarul orașului Lyon după ce acesta a dispus înlăturarea cărnii din meniurile școlilor locale, relatează BBC .


Primarul Grégory Doucet, un membru al Partidului Verde, a declarat că mutarea va duce la o mai bună gestionare a serviciilor în contextul restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Însă guvernul a ripostat, acuzându-l că pune în pericol sănătatea copiilor:

"Haideți să nu mai punem ideologia în farfuriile copiilor noștri", a scris pe Twitter ministrul agriculturii Julien Denormandie.

"Haideți să le dăm ceea ce au nevoie să crească sănătoși. Carnea face parte din acestea", a adăugat aceasta.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a afirmat la rândul său că acțiunea primăriei din Lyon reprezintă o "insultă inacceptabilă" la adresa fermierilor și măcelarilor francezi.

"Putem vedea că politicile moralizatoare și elitiste ale Verzilor exclud oamenii de rând. Mulți copii au ocazia să mănânce carne doar la cantina școlii", a afirmat acesta.

Doucet a răspuns criticilor afirmând că predecesorul său de dreapta a introdus aceeași politică în timpul primului val al pandemiei de anul trecut, acesta adăugând că peștele și ouăle vor rămâne în meniuri și că acestea vor oferi o dietă echilibrată copiilor.

Bucătăria lioneză este faimoasă în întreaga lume, în special în ceea ce privește rețetele cu carne și măruntaie.

Însă există semne că gusturile se schimbă. Vânzările de produse fără carne sunt în creștere și o lege din 2018 obligă școlile să aibă o zi cu meniu vegetarian.

Un restaurant vegan a intrat în istorie recent după ce a câștigat o mult râvnită stea Michelin.

Doucet afirmă că măsura este strict datorită pandemiei însă acesta nu s-a temut să conteste tradiții și în trecut, criticând în luna septembrie a anului Turul Franței ca fiind "macho" și afirmând că poluează.

Citește și:


1974 de afisari////
GemstonePig [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 11:28
+2/24
Undeva in 100 de ani carnea din farfurie va fi privita ca si fumatul. Descoperirile din stiinta tehnica medicina nutritie vor face proteinele animale la fel de bizare ca luatul sangelui medicament universal in secolul al XV-lea
Intradevar
ipolitic [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 12:51
+2/12
cine ii da dreptul lui @veratec sa aiba si el o parere? Spune-ne unde trebuie sa-ti adresam sa-ti bagam o cerere. Noi si medicii, care din oficiu stiu ce e bine pentru altii, dar fara aprobarea ta....
inca 4 comentarii comenteaza