Activitatea minelor din Valea Jiului revine la normal / Primul tren cu cărbune ajunge marţi la Mintia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845vineri 26 feb 2021

Activitatea minelor din Valea Jiului revine la normal / Primul tren cu cărbune ajunge marţi la Mintia

de R.M. Marţi, 23 februarie 2021, 9:33
- a A+
Imagine
Activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal, primul tren cu cărbune urmând să fie livrat, marţi după-amiază, către Termocentrala Mintia, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.


Potrivit acestuia, se lucrează normal de la schimbul trei, iar la Mina Lupeni, unde minerii au ieşit din subteran abia luni seara, se vor executa operaţiuni de asigurare a abatajelor şi vor fi efectuate reparaţii la defecţiunile apărute, după care se va intra în program.

"Primul tren cu cărbune va pleca spre Termocentrala Mintia marţi, la ora 18,30. Va fi o garnitură formată din 32 de vagoane", a precizat directorul general al CEH.

Următorul marfar cu huilă va ajunge la termocentrală miercuri, când se va face şi pornirea instalaţiilor, pentru ca pe 25 februarie dimineaţa, la ora 8,00, producătorul de energie electrică să ajungă în parametrii normali de funcţionare, inclusiv pentru agentul termic livrat în reţeaua de termoficare din municipiul Deva.

Aproape 4.000 de apartamente din municipiul Deva au rămas fără apă caldă şi căldură, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit în noaptea de joi spre vineri, 19 februarie, pentru că nu mai avea cărbune. În aceste condiţii, aproape toate şcolile din Deva au revenit la programul de studiu online, fiind afectaţi peste 4.200 de copii care învaţă în ciclul primar, dar şi cei din clasele terminale.

Minerii din Valea Jiului au încheiat, luni seara, protestul declanşat în urmă cu şase zile, din cauză că le-au fost întârziate salariile pe luna ianuarie şi nu au primit, de zece luni, tichetele de masă şi deconturile pentru transportul la locul de muncă.

Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, care vor acoperi plata salariilor pe trei luni şi alte beneficii, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul unor negocieri avute cu liderii minerilor din Valea Jiului.

Ministrul Muncii a precizat că în zilele de 25 şi 26 februarie minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport.


1380 de afisariSi in
mitg [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 11:17
0/2
60 de zile se reia circoteca.
Este o solutie de avarie.
Bradisor [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 11:33
0/0
Minele sunt niste gauri negre care mananca bani de la buget .Centrala de la Mintia trebuie trecuta pe gaz .minerii trebuie orientati spre santierele de infrastuctura .In ultima instanta statul ar cheltui mai putin daca le-ar platii salariile fara sa mai lucreze .
Minerii sunt manipulati si dezinformati de politicenii care sunt urmasii celor care au orchestrat mineriadele din anii 90.Li se spune ca se doreste inchiderea minelor ca sa le cumpere Germania etc,etc
comenteaza