Oradea va avea un muzeu al Francmasoneriei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845vineri 26 feb 2021

Oradea va avea un muzeu al Francmasoneriei

de V.M. Duminică, 21 februarie 2021, 18:51
- a A+
Imagine
Autoritățile orădene anunță că lucările de restaurare și conservare de la Muzeul Francmasoneriei au fost finalizate, transmite Mediafax. În următoarea perioadă, imobilul va fi pregătit în vederea introducerii în circuitul turistic.


Clădirea care va adăposti Muzeul Francmasoneriei a fost construită în anii 1901-1902, fiind realizată de doi arhitecți cunoscuți, membri ai Lojei masonice de la Budapesta. Ulterior, în interior au avut loc întâlnirile secrete ale membrilor lojei.

"Clădirea a adăpostit, aproape o jumătate de secol, Loja Masonică Sfântul Ladislau, fiind unică prin faptul că este singura clădire din oraș construită după stilul tipic strict masonic", a precizat primarul orașului Oradea, Florin Birta.

Lucrările de la Muzeul Francmasoneriei din Oradea au început în 2018 și au fost făcute cu ajutorul fondurilor europene. Clădirea, clasificată ca monument istoric, va intra în circuitul turistic peste câteva luni.Sursa foto: Primăria Oradea


3110 afisariPana nu..
DanIoan [utilizator], Duminică, 21 februarie 2021, 20:48
+2/4
..comenteaza cineva si aici suntem cu totii de cacao.
Care e rolul masoneriei? Care sunt idealurile ei? A jucat vre un rol in istorie? Care? In ce fel e diferita de biserica pt ca tot cu esoterie se ocupa?
asta mai lipsea
RazC82 [utilizator], Duminică, 21 februarie 2021, 21:34
0/4
Oare de unde au bani societatile astea secrete? E o increngatura de oameni cu interese politice, economice si chiar din alte mediii. E relevant articolul asta din Hotnews pentru ce fel de personaje se invart si cum lucreaza: https://economie.hotnews.ro/stiri-economie-8332038-masoneria-offshore-politicieni-influenti-afaceristi-controversati.htm
inca 2 comentarii comenteaza