Incendiul Institut Balș, incendiu Piatra Neamț, Incendiu Giulești... Românul "prăjit"/ Poveste fără sfârșit - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946marţi 07 dec 2021
​PERSPEKTIVA

Incendiul Institut Balș, incendiu Piatra Neamț, Incendiu Giulești... Românul "prăjit"/ Poveste fără sfârșit

de Eugen Istodor Vineri, 29 ianuarie 2021, 18:27
- a A+
Imagine
Avem spitale. A fost Colectiv. Românii au ars. Spitalele sufocate. Avem spitale. Nosocomoniala așteaptă. Se internează românii. Mor românii. Avem priză. Face scurt. Sare spitalul Giulești în aer. Pruncii românilor arși. Avem injectomat. Se pune în priză. Sare spitalul Piatra Neamț în aer. Românii arși. Avem lipsă de apă caldă și căldură. Se pune un reșou. Sare spitalul Balș în aer. Românii arși.În dimineața asta tragedia de la Balș.


Ce țară e asta?
Politicienii sunt numiți pe pile în funcție. Care-i cu gura mare, devine primar/ministru.
Îi doare-n bască de alegători. E "niște" șobolani. Cum se urcă-n fruntea bucatelor politice, politicienii ne văd ca pe niște șobolani. Cine nu-i șobolan, nu se adaptează? Să plece. Din țară. În diaspora. Să rămână noi și ai noștri.

Primarul/ministru cu gură mare a plătit să ajungă-n fruntea țării. A jurat pe tricolor, și-a dat sufletul mașinii de tocat, Sistemul șpagă. Acum omul ales are o poziție în mașina de tocat. Și este tare. Toacă.

Mașina de tocat se vede, se aude. Aroganții numesc manageri pe pile. Pilele angajează pe pile, “prin licitație", angajează firme de pus prize, de zugrăvit, de tras apa la wc, de spălat banii. Se dau multe sporuri. De frecat menta.

Firmele lui mamaia, lui tataie iau prize, vopsea de doi lei. Lasă, bă, știm noi! Ieftin-totul ieftin, ca să scoată profit, din profit se dă șpagă. Se fac hârtii, hârtii. Totul este corect. Foarte corect. E procedural corect. Ce e incorect, devine corect, legal.

"Aceste locații nu au aviz ISU. Dar, fiți veseli, funcționează pe răspundere." Banii se-mpart. Hârtiile se produc. Nimeni nu-i vinovat. Mașina de tocat merge înainte. Și totul se repetă. sare-n aer spitalul. Se repetă. sare-n aer spitalul. Se repetă. sare-n aer spitalul. Dă-i în gura mă-sii. Trag cu gura despre patrie! Facem reformă.

Deci, toți sunt conștienți, toți sunt vinovați.

Dar șpaga îi liniștește, procedurile îi odihnesc noaptea. Șpagă. Șpagă. Ies pe profit. Șpagă. Șpagă. Ies pe profit.Șpagă. Șpagă. Ies pe profit.Șpagă. Șpagă. Ies pe profit.Șpagă. Șpagă. Ies pe profit.Șpagă. Șpagă. Ies pe profit ca să dau șpagă.

Românule. Ma§ina de tocat, Sistemul, uite, te-a prajit. Ma§ina de tocat tace. E onestă. Nu scuipă niciun vinovat.


3662 de afisariStati linistiti
ady77 [utilizator], Vineri, 29 ianuarie 2021, 18:49
+8/8
Se vor face anchete serioase, si ca de fiecare data nimeni nu e vinovat.
demisia?
iuon [utilizator], Vineri, 29 ianuarie 2021, 21:44
+4/4
Intro tara normala, relativ normala ... sau care e macar vecin cu o tara normala, toata lumea ar fi dat demisia la primul caz de incendiu.

La al doilea, treilea, patrulea caz si opozitia si toata clasa politica ar trebui sa mearga la sapa de lemn, pana la adanci batranete ...

... dar la noi nu, nici vorba ... si aceste cazuri sunt oportunitati bune, sa te dai mai destept la televiziuni, sa ataci cei din partea cealalta a baricadei, sa mai faci un vot, doua ...
inca 6 comentarii comenteaza