SUA: Procesul contra lui Trump din Senat va începe în săptămâna 8-14 februarie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845vineri 26 feb 2021

SUA: Procesul contra lui Trump din Senat va începe în săptămâna 8-14 februarie

de I.B. Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 2:15
- a A+
Imagine
Procesul contra lui Donald Trump din Senatul SUA va începe în a doua săptămână a lunii februarie , după ce rechizitoriul fostului președinte va fi transmis senatorilor la începutul săptămânii, a declarat vineri liderul Senatului Democrat Chuck Schumer, potrivit AFP.


"Odată întocmite dosarele, prezentarea de către partide va începe în săptămîna 8-14 februarie", le-a spus Chuck Schumer colegilor săi din Senat.

Acest program echivalează cu amânarea procesului pentru două săptămâni, ceea ce va permite camerei superioare să confirme în prealabil numirile lui Joe Biden în guvernul său și, eventual, să facă față unui plan masiv de ajutor economic pentru a aborda criza cauzată de coronavirus.

Liderul senatorilor republicani Mitch McConnell a propus ca Senatul să acorde echipei de avocați a fostului președinte Donald Trump două săptămâni pentru a se pregăti pentru procesul din Senat, dorind ca acesta să fie amânat până la mijlocul lunii februarie .

"Această punere sub acuzare a început cu o procedură fără precedent de rapidă și minimală în Camera Reprezentanților. Urmarea nu poate fi un proces insuficient în Senat care îi neagă fostului președinte Trump un proces echitabil sau aduce atingere Senatului sau chiar președinției", a declarat McConnell.

Schumer a respins vineri argumentele unor senatori republicani potrivit cărora judecarea lui Trump după ce acesta a părăsit Casa Albă ar fi neconstituțională, afirmând că experții în drept susțin că există un precedent pentru acest lucru.

"Senatul va organiza un proces de punere sub acuzare a lui Donald Trump", a declarat Schumer.

"Va fi un proces complet. Va fi un proces corect. Dar nu există niciun dubiu, va exista un proces și când procesul va începe senatorii vor trebui să decidă dacă cred că Donald John Trump a incitat la insurecție împotriva Statelor Unite", a adăugat acesta.

Camera Reprezentanților a votat în 13 ianuarie punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru incitare la insurecție
.

Donald Trump este primul președinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare de Congres de două ori.

Citește și:3105 afisariSondaj Reuters/Ipsos
animatron [utilizator], Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 9:56
+1/5
Vesti nu prea bune pentru oligarhia care controleaza acum America.

Sondajele Ipsos sunt traditional foarte slabe pentru presedintele Trump. Acesta nu face exceptie, dar este mult mai bun pentru republican decat spera stanga.

Doar 51% dintre americani considera ca Trump trebuie condamnat de Senat.

Doar 55% dintre electori considera ca Trump nu ar trebui sa mai candideze la presedintie.

Sunt cifre "standard" pentru sondajele anti-Trump, e aceeasi marja de 50-55% din primavara lui 2020 pana acum.

Faptul ca America e atat de divizata chiar si dupa o intensa campanie contra presedintelui republican are doua consecinte.

Trump este inca foarte sustinut de electoratul republican.

Orice parlamentar republican care voteaza acum contra presedintelui de dreapta isi va incheia cariera politica fiind eliminat la urmatoarele alegeri primare organizate pentru 2022.

Stanga se teme de Trump si vrea cu orice chip sa-l impiedice sa mai castige Casa Alba.
Dupa asaltul Capitoliului situatia lui Trump
Dilematic [utilizator], Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:01
+1/1
in Congres s-a inversat complet.
A fost lepadat de toti republicanii si de catre opinia publica, intoarsa complet impotriva lui, pentru ca un lucru nu poti sa faci in America: poti ataca pe oricine, dar nu simbolurile nationale
Constient de acest lucru, Trump s-a speriat, a dat a doua zi comunicatele prin care s-a dezis de toti cei care au intrat in Capitoliu, dar era tarziu.
Trump a pierdut totul, pe ultima suta de metri.
Acum va pierde si in Senat, unde nu-l vor sustine nici senatorii republicani.
inca 3 comentarii comenteaza