OMS: Măștile de pânză sunt încă la fel de eficiente ca oricând, indiferent de tulpină - Hotnews Mobile
1 € 1 USD vineri 26 feb 2021

OMS: Măștile de pânză sunt încă la fel de eficiente ca oricând, indiferent de tulpină

de I.B. Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 0:41
- a A+
Imagine
Măștile de pânză (nonchirurgicale) sunt încă la fel de eficiente ca oricând, chiar și în fața variantelor mai noi ale coronavirusului, deoarece modul de transmitere este același, a declarat OMS vineri, care nu intenționează să-și schimbe recomandările.


"Măștile din stofă, non-chirurgicale, pot fi utilizate de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au probleme de sănătate deosebite", a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilă OMS cu gestionarea pandemiei.

"În zonele în care circulă virusul, trebuie purtate măști atunci când oamenii sunt înghesuiți și devine imposibil să stai la cel puțin un metru distanță unul de celălalt, precum și în camere cu ventilație slabă sau slabă", a adăugat ea.

Germania și Austria tocmai au impus măști medicale (chirurgicale sau FFP2) în magazine și transporturi.

Guvernul francez cere populației sa să nu se mai folosească anumite măști de țesătură, inclusiv cele de casă, considerate insuficient filtrante în fața apariției unor noi variante mai contagioase ale coronavirusului.

"Țările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare", a continuat Maria Van Kerkhove.

Cu toate acestea, chiar și în cazul variantelor care pot fi mai contagioase, "nu avem nicio indicație care să sugereze că modul de transmitere s-ar fi schimbat", a argumentat responsabilul cu gestionarea pandemiei la OMS.

De aceea, a explicat ea, în ceea ce privește recomandările în vigoare, "nu intenționăm să le modificăm în această etapă".


5726 de afisariUna din putinele afirmatii corecte ale OMS !
Cugetator [utilizator], Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:39
+1/5
Aceasta organizatie OMS este contestata pentru relatiile excesive cu China si pentru multele afirmatii care se contrazic in timp. Aceasta recomandare ca trebuie purtate masti chiar din materiale nonchirurgicale , trebuie inteleasa ca o cerinta clara a purtarii cotidiene extinse a mastilor ca singurul mijloc eficace impotriva pandemiei, desigur in paralel cu vaccinarea extinsa. In acest moment in Romania cifrele de infectari scad, deoarece printr-un reflex mostenit din comunism, se poarta destul de extins mastile si un mare numar de oameni doresc sa se vaccineze. In Occident cifrele de infectari sunt fluctuante, fiindca masurile sanitare nu se aplica pe scara larga si sunt necesara restrictii periodice !
Zau?
1anonim [utilizator], Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 19:48
0/0
Ia vezi Germania, Franta, Italia, Spania, U.K, etc. cu obligativitatea , si dupa aia daca mai e ceva de zis....
inca 3 comentarii comenteaza