Conducerea memorialului Buchenwald deplânge că oamenii se dau cu sania pe lângă vechile gropi comune - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034sâmbătă 23 ian 2021

Conducerea memorialului Buchenwald deplânge că oamenii se dau cu sania pe lângă vechile gropi comune

de I.B. Joi, 14 ianuarie 2021, 19:53
- a A+
Imagine
Conducerea memorialului lagărului nazist de la Buchenwald a denunțat joi comportamentul oamenilor care merg acolo pentru a practica diferite sporturi sau a se da cu sania în zona vechilor gropi comune, potrivit AFP.


"Activitățile sportive de aici reprezintă o încălcare a reglementărilor și o impietate asupra păcii morților", a denunțat fundația memorialelor Mittelbau-Dora și Buchenwald, un lagăr de concentrare situat în regiunea germană Turingia.

Serviciul de securitate al taberei și al cimitirelor din jur a fost astfel consolidat, a spus fundația.

"La sfârșit de săptămână aveam mulțimi de oameni aici", a declarat directorul fundației Jens-Christian Wagner pentru săptămânalul german Der Spiegel.

"Toate locurile de parcare au fost ocupate, nu de vizitatorii memorialului, ci de pasionații sporturilor de iarnă", a spus el, lamentându-se că a descoperit urme de sanie chiar și "pe morminte".

Alții își plimbă câinii acolo. "În timp, sensibilitatea istorică se diminuează", regretă el.

Buchenwald a fost un lagăr de concentrare nazist înființat pe muntele Ettersberg lângă Weimar, Thuringia, Germania, în iulie 1937, unul din cele mai mari astfel de lagăre de pe pământ german.

Deținuții erau folosiți pentru muncă forțată în fabricile locale de armament. Aceștia erau evrei, deținuți politici, homosexuali, romi, martori ai lui Iehova, deținuți religioși, criminali, și prizonieri de război. Până în 1942 majoritatea deținuților politici erau comuniști, ulterior ponderea deținuților politici crescând considerabil.

Între ridicarea sa din 1937 și eliberarea din aprilie 1945 de către proprii prizonieri, aproximativ 56.000 de oameni au pierit în Buchenwald și peste 20.000 în Dora.


3740 de afisariHai pe bune!
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 23:43
+8/8
De asta nu aveau ei mancare si medicamente! Nu pt ca nemtii nu le-ar fi dat in orice caz! Era lagar de exterminare! Sa ii omoare era scopul! Vezi ca la Auschwitz si Treblinka nu au avut rabdare sa ii omoare prin munca, asa ca i-au gazat!
De alt fel, gardienii ss erau tare subnutriti si bolnavi, nu? Pt ei cum ajungea mancarea si medicamentele!
Nu imi vine sa cred cat de nazist pe fata esti!
n-a trecut deloc !
richter [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 22:12
+7/9
crima e crima in veac !
pana la "Gerechtigkeit" cand vor sta fata in fata calaii si victimele , inaintea lui Dumnezeu-
inca 8 comentarii comenteaza