Stelian Ion anunţă că va fi înfiinţată o comisie specială în Parlament care să discute pensiile magistraţilor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD sâmbătă 23 ian 2021

Stelian Ion anunţă că va fi înfiinţată o comisie specială în Parlament care să discute pensiile magistraţilor

de V.M. Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:41
- a A+
Imagine
Ministrul Justiţiei Stelian Ion a anunţat, întrebat despre chestiunea pensiilor speciale, că va fi înfiinţată o comisie specială în Parlament care să discute despre pensiile magistraţilor, relatează News.ro .


"Sunt nişte decizii ale CCR. Bune, rele, sunt nişte decizii ale Curţii de care trebuie să ţinem cont. Şi atunci dacă vii cu ideea pe care o promovezi foarte clar că desfiinţezi total pensiile militarilor, magistraţilor, rişti foarte mult să pice la CCR, ceea ce s-a întâmplat. De asta aş vrea să nu venim cu astfel de variante, ci să fie variante discutate în prealabil şi cu cei la care se referă acele pensii speciale, de serviciu, după denumirile pe care le are fiecare categorie. În urma acestor discuţii, care se vor purta în Parlament, să se ajungă la variante. În privinţa pensiei magistraţilor se va forma o comisie în Parlament şi acolo se va discuta şi această problemă", a declarat Stelian Ion, într-un interviu pentru Antena 3.

Pe 15 decembrie 2020, Curtea Constituţională a admis obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, iar actul normativ este neconstituţional în ansamblul lui. Prin urmare, Legea pentru completarea Codului Fiscal în sensul impozitării pensiilor speciale este neconstituţională şi se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR.
1833 de afisariPensiile SECURISTILOR nu au cum sa treaca
Kivek [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:46
+9/15
la CCR cine credeti ca sunt numiti? alti securisti

orice modificare care ar duce la scaderea pensiilor SPECIALE va cadea la CCR atat timp catb acolo e Dorneanu sef
Pas cu pas
VOX. [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:33
+8/8
Mult mai importanta este infiintarea unei comisii care sa discute discutiile respectivei comisii speciale.
inca 10 comentarii comenteaza